PUZZLE
Szórakozás
#szórakozás
#filmajánló
#angyalok
#házimozi
Angyalok a filmvásznon: 4 film, amit nem érdemes kihagyni
Az angyalok gyakran megihletik a filmeseket, ami nem csoda, hiszen a természetfeletti lények témája szinte kínálja magát a mozivászonra. Teljesen szubjektíven összegyűjtöttük a szerintünk legjobbakat!


Lelkünk rajta (1993)

Szereplők: Robert Downey Jr., Charles Grodin, Kyra Sedgwick, Tom Sizemore, Elisabeth Shue

Nem mindennap adatik meg, hogy az ember lelke a halála utána kapjon még egy lehetőséget! Egy baleset áldozataival mégis ez történik: esélyt kapnak arra, hogy hibáikat helyrehozzák, ehhez azonban Thomas Reillyn keresztül vezet az út, aki nem különösebben élvezi a rá bízott feladatot. Ennek ellenére mégis segít, de azt kell, hogy mondjuk, hogyha négy szellem bosszantja folyamatosan az embert, abból sok jó nem sülhet ki.



Michael (1996)

Szereplők: John Travolta, Andie MacDowell, William Hurt, Bob Hoskins

Michael őrangyal, méghozzá egy egészen magas rangú, aki isteni küldöttként érkezik a Földre. A férfi korántsem hasonlít azokra az égi lényekre, akiket a festményeken olyan gyakran láthatunk: angyalszárnyai lecsatolhatóak, ráadásul borostájával inkább tűnik élvhajhásznak, mint angyalnak. Nem csoda, ha érkezésének híre nem marad titokban! Amikor az egyik újság felfedezi az ittlétét, azonnal három emberét is terepre küldi, hogy megírják a magazin címlapsztoriját. Bár mindegyikük azt gondja, az évezred átverésére bukkantak, nem kell sok idő, hogy hinni kezdjenek a furcsa figurának.



Kinek a papné (1996)

Szereplők: Denzel Washington, Whitney Houston, Courtney B. Vance

Henry Biggs mindent megtesz azért, hogy nyáját az erkölcsös élet felé terelgesse. Nincs azonban könnyű dolga, ugyanis nem elég, hogy a környékbeli bandák rendszeresen zaklatják a híveit, de a temploma sincs túl jó állapotban, mondhatni, csak a szentlélek tartja össze. Az atya az kívánja, bárcsak minden megoldódna, de arra álmában sem gondol, hogy a segítség angyalszárnyakon érkezik.



Angyalok városa (1998)

Szereplők: Nicholas Cage, Meg Ryan, Andre Braugher, Dennis Franz

Seth, az angyal mindennél jobban vágyik arra, hogy kipróbálja, milyen lehet halandóként élni és szerelembe esni. Amikor a Földre érkezik, szinte első látásra beleszeret a sebész Maggie-be, de ez azt jelenti, hogy választania kell ég és föld között. Feláldoz vajon mindent a szerelem kedvéért? Nem lőjük le a poént, nézzétek meg a filmet, ha még nem láttátok, és kiderül!


Szöveg: D. A.

Forrás: noklapja.nlcafe.hu

Kép forrása: tv.animare.hu