AKTUÁLIS
#Dudás István
#Leleszi Tibor
#Felső-Szabolcsi Kórház
„Mackós” és „édes” pillanatok a kisvárdai kórházban
Május utolsó vasárnapján szerte a világban a gyermekeket ünnepeltük. A napsütéses hétvégén sok-sok család kirándult, fagylaltozott, szabadtéri, illetve kulturális programokon szórakoztak.
Egyes gyermekek azonban ezt a napot is a kórházban töltötték. Az ő szomorúságuk enyhítésére, gyógyításuk elősegítésére, Leleszi Tibor kisvárdai polgármester és Dudás István önkormányzati képviselő plüssmacikkal, míg Mudriné Ibolya süteményekkel érkezett a Felső-Szabolcsi Kórház gyermekosztályi részlegének fekvő-betegeihez.

Kutatások bizonyítják, hogy a gyermekek szorongását, félelmüknek csökkentését, illetve a fehér köpenyes gyógyítók bizalmának elnyerését is szolgálják ezek a plüssmackók. Ezáltal nem csak a nővérek és az orvosok munkáját könnyítik meg, de a kicsik gyógyulását is elősegítik. Édesapaként - átélve sok aggódást és féltést a betegségeken átesett gyermekeim iránt - tudom, hogy a boldog gyermeki lélek már fél gyógyulást jelent. Örülök, hogy Dudás István képviselőtársammal nem csak maradandó ajándékokat, hanem Ibolya süteményeivel „finom” perceket is okoztunk a kis betegeknek.” - mondta Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere.

- Friss Média -

fotó: FSZK