AKTUÁLIS
#Fényeslitke
#kóser
#beruházás
Zöld utat kapott a zöldség Fényeslitkén
A beruházással új munkahelyek is létrejönnek a településen és környékén.

Óriás kóser nemzetközi logisztikai elosztóközpontot építene egy állami cég, a Főkefe cége, az Agro Rehab Kft. Fényeslitkén - írja a Világgazdaságra hivatkozva a hvg.hu. Az is kiderül, hogy közben Karácsond mellett Kisvárdán is kóser zöldségeket termelnének.

A cég azt szeretné, ha a világ minden részéről érkeznének Magyarországra a kóser áruk, hogy aztán azokat az USA-ba, Európába és Izraelbe szállítsák a felvevőpiacokra. A logisztikai bázis 2018-ra készülhetne el.

Az Agro Rehab Kft. Kisvárdán fóliasátrakban kóser brokkoli és karfiol termelését tervezi, 2019-től évi kétezer tonnát. Karácsondon már van egy hasonló fóliás gazdasága.

A két beruházást a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította, a hárommilliárdos beruházások forrásául pedig a cég tavaly állami tőkeemelésben részesült. Az Agro Rehab Nonprofit Kft. egyébként a Főkefe Nonprofit Kft. százszázalékos tulajdona, vagyis állami cégnek tekinthető, a tulajdonosi jogokat felette a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja.

-Friss Média-

Forrás: szabolcsihir.hu