AKTUÁLIS
#Micimackó kunyhója
#premier
#Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza
Zajos siker a kisvárdai ősbemutatón - fotók
Réges-régen, valamikor az ősidőkben, 2017 májusában mutatta be a Mandala Dalszínház a „Micimackó” feldolgozását. A. A. Milne eredeti történetét Bódis Gábor vitte színre. A látványos, meseszép díszletekben, klasszikus rendezői felfogásban megálmodott meseszövés második darabját, a Micimackó kuckóját Kisvárdán mutatták be a nagyérdemű műértő közönségnek, a gyermekeknek. A bemutató előtt Bódis Gáborral beszélgettünk.

A Micimackó az egyik legnépszerűbb gyermekmesének számít a mai napig, ami nem meglepő, hiszen Alan Alexander Milne egy lenyűgözően naiv, ikonikus karakterekkel benépesített világ, a Százholdas Pagony mindennapjait mesélte el nekünk. Micimackó kalandjai generációkon át tették szebbé a kisgyermekek életét.

Ezúttal A. A. Milne Micimackó Kunyhója című, második könyvéből dolgoznak fel újabb négy történetet a mandalások. Az előadás során ötletes jelmezekben varázsolják elénk Micimackónak és barátainak újabb kedves, bájos történeteit. A Mandala Dalszínház színészei ismét remek érzékkel nyúltak a témához. Láthatjuk a mindig mézre éhes Micimackót, aki Nyuszi „vendégszeretetét” élvezi… egy darabig.

Az események több szálon futnak, persze a végére ez mind összeér. Bódis Gábor, a darab rendezője klasszikus felfogásban, az eredeti a könyvhöz hűen vitte színre a négy történetet. A 70 perces egyfelvonásos zenés mesejátékban jól ismert dalok csendülnek fel.

A dalszínház közel 30 éves fennállása során rendszeresen vendégszerepelt Kisvárdán. Nem volt olyan darabjuk, amit ne hoztak volna el Kisvárdára – mondja Bódis Gábor, megjegyezve, hogy nem a Micimackó az első kisvárdai premierjük, hisz itt mutatták be először a Miniszter félrelép című, nagy sikerű darabjukat is.

A Micimackó kunyhója kisvárdai előadás ősbemutatónak számít, hiszen ilyen formában még sehol nem láthatták ezeket a megkapó történeteket. Micimackó bőrébe Rozsályi Márkó bújt, Malackát Cserjési Beatrix, Nyuszit Bacskai Zsolt, Bagolyt Kovács Attila, Fülest Bánhidi Péter alakítja. A mesélő és a felnőtt Róbert Gida: Bódis Gábor.

A darab Kisvárdán ma, november 27-én 11:30 és 14 óra kezdettel tekinthető meg.

A társulat Kisvárdán még december 8-án lép színpadra Hyppolit, a lakáj című darabbal, Mikó István rendezésében, aki Schneider Mátyás vállalkozót is megszemélyesíti.

- FrissMédia -