NAGYVILÁG
Belföld
Volt, ahol 22-en buliztak a hétvégén - a rendőrök szakították félbe őket
A hétvégén a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 868 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón. A tavaly novemberben bevezetett kijárási korlátozás, majd az azt felváltó kijárási tilalom bevezetése óra 62 604 intézkedésre volt szükség a szabályokat be nem tartókkal szemben.

A hétvégén egy edelényi vendéglátóhelyet és egy zalaegerszegi diszkót 6 hónapra ideiglenesen bezáratott a rendőrség - mondta el Kiss Róbert alezredes. Előbbiben az üzemeltetőn és az alkalmazotton kívül vendégek is voltak és szeszes italt fogyasztottak, utóbbiban 25-en szórakoztak.

Szombaton két budapesti helyszínen is intézkedniük kellett a rendőröknek: a XVI. kerületben egy családi házban 22 vendéget fogadott egy 50 éves házigazda, az 1. kerületben pedig egy másik 15-öt. A szervezők ellen közigazgatási hatósági eljárást indítottak, a vendégek ellen pedig szabálysértési eljárást.

Péntek éjjel a VII. kerületben is szükség volt rendőri intézkedésre, ahol egy 14 ember zenekari próbát tartott egy pincében.

- MTI -

Képünk illusztráció.