SPORT
Visszatér a Williams-hez a nagyon dicsért kisvárdai Forma 1-es szakember
A hétvégi Japán Nagydíj volt a kisvárdai kötődésű Jánvári Zsolt utolsó futama a Haas istálló kötelékében.

Az elektronikai szakember novemberben visszatér korábbi csapatához, a Williamshez, a búcsúfellépés alkalmával pedig el is búcsúztatta jelenlegi munkaadója - írja a szon.hu.

"Mielőtt kiengedtük az autókat a rajtrácsra, Günther Steiner csapatfőnök a csapatrádión figyelmet kért, és elkezdett beszélni. Azt mondta, sajnálja, hogy távozom, hiányozni fogok, és megtiszteltetésnek érzi, hogy együtt dolgoztunk. Hozzátette, hogy reményei szerint a jövőben dolgozhatunk még együtt" - idézte fel a történteket Jánvári Zsolt. Elmondta azt is, hogy mindenki tapsolt, ő pedig megkönnyezte a beszédet.

A Haas főmérnöke, Ayao Komatsu sem fukarkodott a kisvárdai szakember dicséretével. "Zsolt remek szakember, de sajnos a mi csapatunk nem tudta megadni neki azt, amit érdemelt volna. Nagy tudású srác, és teljesen biztos vagyok benne, hogy nagy jövő vár rá az F1-ben" - idézi a mérnökguru szavait a szon.hu.

A Japán Nagydíjat egyébként a Mercedes nyerte Valtteri Bottas révén és bár Lewis Hamilton a harmadik helyen ért célba Sebastian Vettel Ferrarija mögött, zsinórban hatodszor is elhódította a Mercedes a csapatok bajnoki címét. Ráadásul a konstruktőri vb-cím mellett bebiztosította magának a pilóták világbajnokságát is, ugyanis már csak Hamilton és Bottas nyerhet. Az ötszörös világbajnok előnye 64 pont négy futammal az idény zárása előtt.

Fotó: Facebook