NAGYVILÁG
Belföld
#vihar
#szabolcs megye
Viharos éjszakán vagyunk túl: több, mint 80 helyre hívták a tűzoltókat
​Vasárnap későn este és hétfő hajnalban erős széllel, jelentős mennyiségű csapadékkal érkezett meg a vihar vármegyénkbe.

A kárfelszámolások azonnal elkezdődtek, a vármegye valamennyi tűzoltóegysége kivonult a helyszínekre. Hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók is végeztek műszaki mentéseket. A legtöbb bejelentés a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság illetékességi területéről érkezett, de sok helyre, köztük tíz ramocsaházi helyszínre vonultak ki a baktalórántházi és nyírbátori hivatásos tűzoltók.Hétfő 12 órára már több, mint nyolcvanan helyszínen avatkoztak be a tűzoltók. Volt, ahol a nagy mennyiségű csapadékvíz okozott gondot. Szivattyúztak az egységek, a legtöbb esetben azonban sérült fákat, lehasadt faágakat kellett eltávolítani.

Ramocsaházán körülbelül nyolc ingatlanban keletkezett jelentős kár. Van olyan ház, amiről a viharos szél a tetőt több tíz méterrel mozdította el. Leborult tűzfalak, károsodott tetőhéjazat, ami a vihar után maradt.

Egy ház teteje pont akkor szakadt be, amikor az anya a gyermekével menekült. A kicsinek a lábára esett egy cserép, ami sérülést okozott neki. Őt a mentőszolgálat látta el.

A település vezetője hajnal óta koordinálja a kárfelszámolási munkálatokat. Fóliát biztosított az önkormányzat a házak padlásának letakarásához, így védve a további állagromlást. Holnaptól tetőfedéshez szükséges anyagokat is biztosítani tud az önkormányzat.