KULTÚRA
Programok
#Mezőladány
#falunapok
#vigasság
Vigasságon jártunk Mezőládányban
A hetedik mezőladányi vigasságon színes és változatos programokkal várták az érkezőket. A helyi hagyományokhoz híven ökumenikus kenyérszentelés és áldás is volt a programok között, de természetesen a tombolasorsolás sem maradt el.

Főzés volt a napindító program, melynek alkalmával díjazták a legjobb csapatokat és az ő különleges ételeiket. Összesen 16 csapat vett részt a főzőversenyen, 20 étellel. A csapatok között 4 díjat osztottak ki, a legjobb három étel mellett díjazták a közönség kedvencét is.

A legnépszerűbb étel, ami különdíjat nyert: a körmös csülök volt csalamádéval, amit a Gajdos család készített el. A harmadik helyezést vaddisznó pörkölttel az aranyosapáti Nimród társaság, a másodikat halászlével az Orosz és Király család, az első helyet idén, a pulled pork bbq szendvicssel a Ladány magtár Kft. nyerte el.

Kísérő programként egész nap szórakoztatták a gyerekeket körhintán, de volt dodgem, ugralóvár és trambulin is. Miközben a gyerekek szórakoztak, a felnőttek ámulhattak a tűzzsonglőrök bemutatóján.

A programszervezők a bulizni vágyókra is gondoltak. Változatos zenei programmal készültek nekik, fellépet - többek között - Takács Nikolas, Varga Viktor és az Exotic.