SPORT
kézilabda
#női kézilabda
#Dunaújváros
#Kisvárdai KC
Videós beszámoló a szombati kézilabdás diadalról
​A Fehérvár, az Érd, a Szombathely után ismét közvetlen riválisával mérkőztek a lányok, szombaton a Dunaújvárost fogadták. Pazar első félidő után magabiztos vezetéssel mentek a kisvárdai lányok pihenni.

A második játékrész elejének forgatókönyve kísértetiesen hasonlított a mérkőzés elejihez: a dunaújvárosiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, előbb a frissen beállt Schatzl Natalie köszönt be Pásztor Bettinának, majd Bulath Anita és Szalai Babett következett. A folytatás azonban, másként alakult, ezúttal nem a kisvárdai csapat percei következtek, a lövések elkerülték a kaput, vagy a kapus védett és a kapufa is a vendégekkel volt, első találatunkra hét percet kellett várni, ekkor Siska Pálma púpozta ki Hlogyik Petra kapuját. Aztán sokáig semmi, az első negyedórában csak három gólra volt képes csapat, hogy a különbség nem csökkent az önfeláldozó, kemény védekezésünknek köszönhetjük, no meg Pásztor Bettina védéseinek.

Kisvárda Master Good SE-Dunaújvárosi Kohász KA - 189.jpg

A mérkőzés hajrájára a kisvárdai csapat elveszítette a harmadik két perces büntetését begyűjtő, így piros lappal kiállított Dombi Katalint, de még ezt is elbírta csapat.

Milosevics Tímea emberhátrányban is betalált, majd Bulath Anita bombáját hatástalanított Pásztor Bettina. A végjátékban az egyre idegesebb és kapkodó vendégek részéről Szalai Babett kétszer is technikai hibát vétett, amelyet előbb Veronika Habánková, majd Mihálffy Adrienn is megbüntetett. Bakó Botond kikérte utolsó idejét, ezt követően Siska Pálma szélre lehúzott labdáját Milosevics Tímea értékesített, ezzel el is dőlt a két pont sorsa. A mérkőzés egy dunaújvárosi büntetővel ért véget, de ez a lényegen már nem változtatott.

Kisvárda: Pásztor – Udvardi 4/2, Habánková 3, Szabó 4, Dombi L. 6, Siska 4, Milosevics 3. Csere: Mátéfi, Kondasová (kapus) Termány, Dombi K., Bouti 1, Mihálffy 3. Edző: Bakó Botond.

Dunaújváros: Wéninger – Mihály 1, Ferenczy 2, Nick 1, Dabevszka, Bulath 3, Kazai 2. Csere: Babovics, Hlogyik (kapusok), Szalai 6, Román 1/1, Krupják-Molnár, Barján 2, Horváth 4/2, Schatzl Natalie 2, Fodor 2. Edző: Vágó Attila.

Kisvárda Master Good SE-Dunaújvárosi Kohász KA - 182.jpg

Az eredmény alakulása: 2. perc: 0-2, 9.p.: 5-4, 15. p.: 9-6, 21. p.: 12-8, 29. p.: 16-9, 32. p.: 18-12, 38. p.: 19-15, 44. p.: 20-17, 52. p.: 25-20, 58. p.: 27-24.

Kiállítások: 14, illetve 4 perc. Hétméteresek: 3/2, illetve 5/3.


Bakó Botond: - Tudtuk, hogy a szombathelyi győzelmünk akkor lesz igazán értékes, ha ezt a mérkőzést is hozni tudjuk. Legfontosabb feladatunk az volt, hogy nem izguljuk túl a mérkőzést. Az első félidő majdnem hibátlan volt, védekezésben, támadásban szinte minden bejött és a kapusteljesítmény is rendben volt. A második félidőben volt egy holtpontunk, hibáztunk elöl és hátul is. Szerencsére nem volt annyira szoros, hogy a végjátékban izgulnunk kelljen. Végre hazai pályán is pozitívan jöttünk egy végjátékból. Minden dicséretet megérdemelnek a lányok, mert egy erős Dunaújvárost győztünk le.

Kisvárda Master Good SE-Dunaújvárosi Kohász KA - 245.jpg

Vágó Attila: - Nagyon szomorú és csalódott vagyok az első félidőben mutatott játékunk miatt. Olyan hibákat vétettünk, ami az NB I.-ben nem megengedett. El kell gondolkoznunk, mert a befektetett munkánk töredéke köszön vissza a mérkőzésen. A második félidőben viszont volt tartása a csapatomnak, próbáltunk felállni abból a gödörből, amit saját magunknak ástunk, de a döntő szituációkat rendre elveszítettük. A két gólos különbség nem tükrözi hűen a mérkőzés képét, mert a Kisvárda sokkal jobb volt nálunk.