NAGYVILÁG
Belföld
Videón a nyírbátori elfogás - a terrorista legalább 20 ember lefejezésében vett részt
Terrorcselekmény elkövetésének gyanúja miatt tett feljelentést a Terrorelhárítási Központ a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen.

Mint írtuk előző cikkünkben, terrorizmus gyanúja miatt, kitoloncolás során a Fővárosi Nyomozó Ügyészség pénteken őrizetbe vett Nyírbátorban egy szír férfit, aki három éve az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagja és 2016-ban kivégzésekben vett részt.

F. Hasszant legalább 20 ember megölése miatt vonhatják felelősségre.

A TEK felderítési adatai alapján megállapítást nyert, hogy F. Hasszan Szíriában csatlakozott az Iszlám Állam terrorszervezethez. A férfi a rendelkezésre álló adatok szerint az Iszlám Állam által végrehajtott lefejezéses emberölésekben vett részt Szíriában. Magyarországra utazása előtt a 2016-ban Görögországban benyújtott menekültkérelme alapján kiállított menekült úti okmány felhasználásával Európa több országában is megfordult.

A TEK feljelentése alapján a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a mai napon őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a férfit.

A Terrorelhárítási Központ tovább folytatja felderítési tevékenységét és támogatja a Fővárosi Nyomozó Ügyészség eljárását.

Videó a nyírbátori elfogásról:


Budapesti videó a szállításról:


- FrissMédia -

Nyitóképünk illusztráció