SPORT
Labdarúgás
Vezet a Várda a félidőben
Jó kis meccsnek ígérkezett a péntek esti Mezőkövesd-Kisvárda.

Még tíz perc sem telt, amikor a mezőkövesdi szlovák légiós, Vojtus szabadrúgását kellett kitolnia a léc alól Dombó kapusnak.

Keményen letámadott a Várda, még Sassá is, pedig neki inkább a technikáját szoktuk csodálni, s nem indítanánk soha etióp mezei futóversenyeken.

De a támadás valahogy most is döcögött az elején, az elképzelés kimerült a beívelem - valami lesz kombóban. A Mezőkövesd veszélyesebb volt.

Csakhogy a 19. percben megmutatta a Várda, hogy tud remek támadást vezetni. Ötvös remek fizikumának köszönhetően megtartotta a labdát a mezőkövesdi 16-os vonalánál, miközben két védő is őrölte, mint gabonát a malomban. Végül estében kitolta a labdát balra Sassának, aki megtolta, gondolkodott, majd 12 méterről a felső lécre bombázta.

Ám a támadás akkora sokk volt a mezőkövesdi védelemnek, hogy a kipattanóra a kisvárdai Bumba csapott le, akivel szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül.

Bumba el is vállalta a 11-est, és a balra vetődő kapus mellett a jobb sarokba lőtt, úgy, hogy a labda a kapufáról befelé pattant.

Mezőkövesd - Kisvárda 0-1

Ezután beállt a Várda védekezni, de annyira, hogy olybá tűnt, néha még a játékvezetőt is közelebb csalogatták, hátha elakad benne a labda.

A Mezőkövesdnek csak a félidő hosszabbításában volt helyzete. A félpályáról előreívelték a labdát, a 16-os előtt fejjel megcsúsztatta egyikük. Így került pont Vojtus elé, aki hat méterről Dombó kapusba rúgta a labdát. A Várda kapusa remekül mozdult ki, ott állt pont, ahol kellett, mint a római hadosztály Karthagónál.

Így a félidő végén egyelőre maradt a 0-1.

Főkép: kisvardafc.hu