NAGYVILÁG
Külföld
​Vetőmagadományt kaptak a kárpátaljai magyar gazdák
Magyarországi termelők és agrárcégek adományából 500 zsák vetőmagot kaptak a kárpátaljai magyar gazdák - közölte az MTI-vel szerdán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Az adomány Veszprém vármegyei gazdabálon összegyűlt 80 zsák vetőmagból, valamint a martonvásári Marton Genetics cégcsoport 420 zsáknyi felajánlásából állt össze. A szállítmányt Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke és Győrffy Balázs, a NAK elnöke adta át a Kárpátaljai Református Egyház, illetve a Kárpátaljai Fiatal Magyar Vállalkozók Szövetsége képviselőinek Beregszászon. A terményből készülő élelmiszert a háború miatt egyedül maradt rászorulók, gyermek- és idősotthonok lakói kapják majd - írták. A közlemény szerint Kárpátaljára korábban is érkeztek szállítmányok Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program keretében, de a háború kezdete óta még több adomány érkezik az anyaországból és külhonból. A több tonna liszt, tartós húsáru, gombakonzerv, alma, vöröshagyma, számítástechnikai eszköz rászoruló családokhoz és helyi szervezetekhez került, míg a gazdák vetőburgonyát, vetőmagokat, búzát, árpát, zabot és műtrágyát kaptak.

A sok ezer magyarországi, délvidéki, felvidéki, erdélyi magyar gazda évről évre csendben mutat példát nagylelkűségből, emberségből, segítve a rászoruló határon inneni és túli magyar családoknak - hangsúlyozta a NAK.

-MTI-