SPORT
Labdarúgás
​Vesztésre áll a Várda a tavaszi szezon első bajnokiján
Bőven nézhető, de azért nem körömrágós meccsen vezet a Paks a félidőben.

Augusztus 20-ához méltó tűzijátékkal indította a tavaszt a Kisvárda FC a Paks ellen a labdarúgó NB I-ben. Alig telt el egy perc a találkozóból, amikor előbb 25 méterről dörgő kapufát lőttek a hazaiak, a kipattanó utáni ismétlést pedig a vendég kapus bravúros reflexszel hárította. Még néhány másodperccel később egy beadás után Mesanovic bombázott közelről a hálóba, viszont néhány centis les miatt a játékvezető – jogosan – érvénytelenítette a találatot.

A mérkőzés ezután valamivel szerényebb tempóban folytatódott, de mindkét csapat kereste a fogást a másikon. A 20. percben Mesanovic egy ollózást is megpróbált, s bár a kivitelezés jó volt, a kísérlet inkább lett látványos, mint eredményes.

A félidő derekán büntetőhöz jutottak a vendégek: Mesanovic ment hátra védekezni egy nagy bedobás miatt, de inkább ne tette volna. A felpattanó labdát Varga Barnabás elpöckölte a várdai támadó elől, aki így a játékszer helyett a paksi gólkirályjelölt lábát rúgta meg. A jogos tizenegyest maga a sértett értékesítette, a labda a jobb kapufa tövéről vágódott a hálóba.

A 31. percben kis híján megduplázták az előnyt a tolnaiak, egy szöglet után magasra felpattanó labdát Hindrich Ottó vakart le a felsőlécről, végül a nagy tülekedés közbeni szabálytalanság(ok) miatt kifelé ítélt szabadrúgást Bognár Tamás.

A túloldalon okos visszagurítás és szép átlépés után Hej Viktor tüzelhetett a tizenhatos vonaláról, ám lövése borzalmasan sikerült, nemhogy a paksi kapura, de még az alapvonalra sem jelentett veszélyt végül.

A 41. percben eljött az idő a Varga-Mesnovic párharc visszavágójára, ezúttal a paksi tizenhatoson belül csapott össze a két csatár, egy fejpárbaj során Varga elég keményen elsodorta Mesanovicot, azonban a játékvezető továbbengedte a véleményes szituációt.

Említésre méltó gólhelyzet az első játékrészben ezután már nem volt, így a Várda 0-1-es hátránnyal zárta az első tavaszi félidőt.