SPORT
Labdarúgás
Vérnyúlként kezdett a Várda, de gólt kapott
Olyan bátor rohamokkal kezdett a Várda, mint a vérnyúl a barlang előtt, de csak kapufáig jutottak. A Fehérvár meg a semmiből rúgott gólt. Az első félidő krónikája.

Izgalmas, lendületes, élvezetes meccsnek indult a találkozó, rögtön az elején egy eladott labdára csapott le majdnem a Fehérvár csatára, de elesett, vélhetően csak a fűtől, a széltől és magától.

Az ötödik percben majdnem megszerezte a vezetést a Kisvárda. Egy szabadrúgást hosszan átívelt a várdai középpályás, s a visszafejelt labda a kapufa belső részéről pattant ki.

Jobban játszott ekkor a Kisvárda. Cukalasz (Tsoukalas) is lőhetett a tizenegyespont magasságából, de a labda szögletre pattant az egyik védőről.

Pár perccel később Melnyik lukat rúgott a fehérvári ötös sarkánál, ez is helyzet volt.

Aztán a 16. percben az első értékelhető támadásából gólt lőtt a Fehérvár. Egy magyar szinten ritka gyors kontra végén Nego kapott pontos indítást, és tizenkét méterről a kapu közepébe lőtt.

Fehérvár - Kisvárda 1-0.

Támadott tovább a Kisvárda. Cukalasz (Tsoukalas) egy baloldali beadást az ötös sarkáról sarokkal pergetett a kapu felé, de a fehérvári kapus védett. Remek meccs volt eddig.

Az ivószünet után kis időre leült a meccs, a Fehérvár remekbe szabott szabadrúgásvariációja villanyozta fel a nézőket. Egy jobbról ívelt labdát megcsúsztatott a fehérvári középpályás, aztán balról középre ívelték, s Nikolics majdnem befejelte, igaz, lesen volt. Ha ezt így akarták, sokat gyakorolhatták.

Aztán baloldalról már a Kisvárda ívelte be veszélyesen a labdát, de elhalt az akció. Utána pedig a fehérvári tizenhatoson belül kilökték a labda alól a kisvárdai játékost. A modern labdarúgásban ez belefér, amíg a kés nem áll ki a csatár hátából, addig csak jóindulatú bíró fújja be a tizenegyest ilyenekért.

Ennyi volt az első félidő.

- FrissMédia -