KÉK FÉNY
Vérbe fagyva találtak rá a 67 éves férfira Nyírmihálydiban
Nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt indult nyomozás megyénkben egy június 29-én éjszaka történt eset miatt. A gyanú szerint a 19 éves, többszörösen büntetett elkövető egy baltával több alkalommal fejbe ütötte áldozatát, majd elvette 150 ezer forintját és a kocsija kulcsait.

Az idős férfi életéért jelenleg is küzdenek, nincs kihallgatható állapotban, lélegeztetőgépen tartják. Úgy tudjuk, hogy a férfi arccsontja több helyen eltört. Szerdán éjszaka, pontosan nem meghatározott időpontban a 19 éves, korábban rendőrt verő fiatal az utca felőli ablakon mászott be, a szobában magához vett egy baltát és azzal több alkalommal áldozata fejére ütött. Az idős, magatehetetlen férfi azonnal elájult, bántalmazója magára hagyta és a megszerzett pénzzel, illetve a férfi gépkocsijának kulcsaival hagyta el a helyszínt.

A 19 éves feltételezett elkövető nem tudott kocsit vezetni - talán ez magyarázza, hogy a kocsi ablakát a tulajdonos háza előtt betörve jutott volán mögé. Útja nem tartott sokáig, egy földúton elvesztette uralmát az autó felett és egy nagy ívben besodródott a fás területre.

Azt a nyomozás fogja kideríteni, hogy a kocsi a baleset következtében, vagy gyújtogatás miatt égett ki teljesen. A korábban 2 és fél évre hatósági személy sérelmére elkövetett testi sértés miatt elítélt gyanúsított az anyjához menekült.

Információink szerint az erőszakkal megszerzett 150 ezer forintot nem kis meglepetésre a gyanúsított anyjának melle alól esett ki, miután a rendőrök felszólították, hogy adja elő a rejtegetett pénzt.

A gyanúsított mindent tagad, ő ott sem volt. A bíróság a nyomozó hatóság javaslatára, ügyészi indítvány alapján elrendelte a többszörösen büntetett előéletű 19 éves férfi letartóztatást 30 napra. A gyanúsított fellebbezett, így a döntés nem végleges.

- FrissMédia -