SPORT
Vasas-nevelésű támadó érkezett Egerből a Kisvárdához
Molnár Gábor után még egy olyan játékos szerződtetését jelentették be, aki a tavasszal gólt szerzett kisvárdai csapat ellen.

Gyurkó Máté, az NB III-as Eger színeiben talált be a tartalékcsapat ellen a hevesiek által 4–1-re megnyert kisvárdai mérkőzésen. A 21 éves támadó a múlt héten az NB II-es csapattal kezdte meg a felkészülést, pályára lépett a Kassa elleni edzőmeccsen is, és a felek mostanra jutottak el odáig, hogy aláírták a munkaszerződését.

„A Kisvárdán játszott meccsen nyújtott teljesítményem is kellett hozzá, hogy felfigyeljenek rám, ezt Révész Attila sportigazgató és Feczkó Tamás vezetőedző is hangsúlyozta, amikor megkerestek – mondta Gyurkó Máté, miután hivatalosan is kisvárdai futballista lett. – A tavalyi őszi szezont az NB II-es Kazincbarcikánál kezdtem, de nem játszottam annyit, mint szerettem volna, ezért félévkor felbontottuk a szerződésemet, és elmentem az NB III-as Egerhez a több játéklehetőség reményében. A számításom bevált, hiszen azért léptem egyet vissza, hogy utána adott esetben kettőt is ugrani tudjak, hiszen a Kisvárda feljutásra esélyes csapat, így azt is mondhatom, hogy az élvonal is elérhető közelségbe került, ha úgy sikerül ez a szezon, ahogy elképzeltem. Persze tudom, ehhez rengeteget kell dolgoznom, jelentős konkurenciával is kell számolnom a csapaton belül, de lesz türelmem kivárni azt a pillanatot, amikor meg tudom majd mutatni magam.” - írták a csapat hivatalos oldalán.

A Vasas Kubala Akadémiánál nevelkedett, jól megtermett támadónak felnőtt szinten a 2022-2023-as szezon sikerült a legjobban, amikor a BKV Előre színeiben az NB III-ban 36 bajnokin 15 gólig jutott. Hasonlóan sikeres időszakot kívánunk neki Kisvárdán is!

GYURKÓ Máté

Születési hely: Budapest

Születési idő: 2002. november 4.

Magassága: 194 cm

Posztja: csatár

Erősebb láb: jobb

Pályafutásának állomásai: Vasas Kubala Akadémia (2016-2021), BKV Előre (2021-2023), Kazincbarcika (2023), Eger SE (2024), Kisvárda Master Good (2024-)

Mezszáma: 99