AKTUÁLIS
Van egy Boldog Óvoda Kisvárdán!
A kisvárdai Nyitnikék Tagóvodában a 2017/2018-as nevelési évben vezették be a Jobb Veled a Világ Alapítvány által indított Boldogságóra elnevezésű programot.

„A 2018-ban meghirdetett, „Boldog Óvodák és Iskolák” pályázatot benyújtva, nagy örömünkre elnyertük a Boldog Óvoda címet.” - kezdte tájékoztatóját Dr. Battyányiné Székely Csilla tagintézmény-vezető, aki az erről szóló tanúsítványt és ajándékcsomagot, október elsején Budapesten, ünnepélyes keretek között vette át.

„Kiemelt feladatunk a 3-6 éves gyermekek pozitív énképének kialakítása nyugodt, szeretetteljes légkörben.” - tette hozzá az óvodavezető-helyettes, majd sorolta a Boldogságóra Program 10 egymásra épülő témáját: szeptember- hála gyakorlása; október - optimizmus gyakorlása; november - társas kapcsolatok ápolása; december - jó cselekedetek gyakorlása; január - célok kitűzése és elérése; február - megküzdési stratégiák; március - apró örömök, élvezetek; április – megbocsátás; május – testmozgás; június - fenntartható boldogság. Tíz hónapon keresztül a témakörben található feladatokat a gyerekek életébe építik differenciáltan, korcsoportonként, az adott csoport képességeit figyelembe véve játékos, vidám formában.

„Célunk, hogy megfelelő minták legyünk a gyermekeink számára, így egy optimista, pozitív életszemlélettel vegyük őket körül. Ezzel erősítjük őket arra, hogy pozitívan álljanak a mindennapjaikhoz, ezzel alapvetően könnyebben veszik a kihívásokat, boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek lehetnek.” - mondta dr. Battyányiné Székely Csilla. Az általa vezetett Nyitnikék Óvoda csoportjaiban napi szinten jelen vannak a programhoz igen hasonló játékos feladatok, mint például, hogy reggelente öleléssel fogadják a csoportba érkező gyermekeket. Az óvoda valamennyi óvónője azt vallja, hogy fontos a testi kontaktus, ezáltal érzékenyebbek, odafigyelőbbek lesznek, megtanulják elsajátítani a szeretet fogadásának és annak továbbadásának képességét.

„Büszkeséggel tölt el, hogy egy olyan óvodának a vezetője lehetek, ahol a dolgozók egy emberként tesznek meg mindent az ide járó gyermekekért. Köszönöm a munkájukat!” zárta szavait boldogan a tagintézmény-vezető hozzátéve: „Minden gyereknek joga van boldognak lenni, és a gyermekkorban beivódott minták maximálisan kihatnak felnőttkori életükre is.”

- Friss Média -