KÉK FÉNY
Valószínűleg gyújtogattak Napkoron
Mindene odaveszett a napkori családnak az éjszakai tűzben. Egy szempillantás alatt vált egy élet munkája a lángok martalékává. Akár tragédia is történhetett volna, de szerencsére a feleség és a gyerekek nem tartózkodtak otthon. Csabát a rendőrség a munkahelyén értesítette éjszaka a tűzről. Tudósítás a helyszínről.

Mint írtuk reggel, teljes terjedelmében égett egy napkori családi ház az éjszaka. A nyíregyházi hivatásos és a napkori önkéntes tűzoltók két gyorssugárral, dugólétrával és kéziszerszámokkal avatkoztak be. A Nyárfa utcai ingatlanból egy PB gázpalackot is kihoztak, amelyet hőhatás nem ért. A házban nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt, ám az ingatlan lakhatatlanná vált.

Csaba könnyeivel küszködve mesélt az esetről. Ki tesz ilyet? Ki akart nekik rosszat? Haragosuk nincs, ilyen még soha nem történt Napkoron” – mondta. Belépve a teljesen kiégett házba jól érezhető a gázolaj kesernyés szaga. Egy időben több helyiségben csaptak fel a lángok, Csaba szerintjól láthatók a gyújtogatás nyomai. "Még szerencse, hogy a család és a gyerekek nem voltak itthon."

A tűz intenzitására jellemző, hogy szinte minden porig égett, a födémek beszakadtak, a nemrég cserélt nyílászárók a hőhatásra meghajoltak, beomlott a tetőzet. Gyakorlatilag lakhatatlanná vált az ingatlan.

Az is kérdés, hogy egyáltalán fel lehet-e újítani, hiszen szemmel is jól láthatóan a tartófalak is károsodtak az iszonyú hőtől.

A tüzet az egyik szomszéd vette észre, ő szólt a tűzoltóknak. „Nagy pattogásra ébredtem” – meséli. Félelmetesen nagy lángok voltak, attól féltek, hogy felrobban a gázpalack. A szomszéd szólt a tűzoltóknak, hogy van bent gázpalack, meg is mutatta, hogy merre keressék. Szerencsére a helyszínre érkező Napkori Önkéntes Tűzoltó Egyesület lánglovagjai és a nyíregyházi tűzoltók tették a dolgukat és még a hőterhelés előtt kihozták a palackot. Így nem volt robbanás, de az ingatlant nem tudták megmenteni, hiszen teljes terjedelemben égett a családi fészek.

Csaba, aki egyébként a helyi polgárőrség tagja, teljesen kiborult, kétségek közt keresi a megoldást. Bár van egy másik ingatlan, azt rendbe kell hozni, villany sincs benne. De valahol lakni kell.

Információnk szerint a rendőrség is vizsgálódik az ügyben, a katasztrófavédelem úgynevezett tűzvizsgálatot tart a tűzeset okának kiderítése érdekében. A nyomozó hatóságoknak talán segítséget nyúlj a településen található térfigyelő kamerarendszer.

- FrissMédia -