SPORT
Valamit ihattak a félidő közepén a Kisvárda-Újpest találkozón, mert hihetetlenül begyorsult a meccs
Valószínűleg ásványvizet, de tuti a legjobb fajtából a legjobb hőfokon, mert előtte csak lézengtek a pályán a játékosok. Aztán a Kisvárda remekül kezdett focizni, erre majdnem az Újpest rúgott gólt.

A bajnokság elején újpesti haverjaim kikacagtak, mikor mondtam nekik a csapat teljesítményét látva, hogy ennek kiesés is lehet a vége. S most pedig a meccs előtt valóban a Kisvárda tűnt esélyesebbnek, a jobbat érdemlő lila szurkolók pedig a szívgyógyszerük után kapkodhattak.

Az izgalom azonban a meccs első negyedórája után vélhetően elmúlt, mert sok minden nem történt. A Kisvárda próbálkozott, de az újpesti játékosoknak a Fradi-meccs után vélhetően valaki szólhatott, hogy vége a karanténnak, mert küzdöttek, mint malacok a jégen.

Aztán a 19. percben a kisvárdai brazil Viana megvillant. Elszáguldott a jobb szélen, majd a védője szorításában éles szögből kapura lőtt, de az újpesti hálóőr szögletre tolta a labdát.

Közben a Várkerti Vitézek szurkolását hallgattam, még félig-meddig szétültetve is remek hangulatot varázsolnak. Néhány szép pillanat volt a meccsen is, de azért nem kellett egy nézőnek sem nadrágot cserélnie.

Minden félidő felénél megpihennek a csapatok egészségügyi okokból. A Kisvárdának az első félidő közepén ez a pihenő jót tett, mert utána három helyzetet is kidolgoztak. Először a kétszázadik bajnoki meccsét játszó Gosztonyi az ötös sarkáról a kapusba lőtte a labdát. A szöglet után a kipattanót 18 méterről ugyanő ráemelte, ez gyönyörű mozdulat volt, de az újpesti kapus megint védett. Ezután egy pontosan előre ívelt labdát Cukalasz (Tsoukalas) hat méterről rosszul fejelt el, ez is bemehetett volna.

Megélénkült a meccs, a Kisvárdának köszönhetően. Erre majdnem az Újpest rúgott gólt. A kisvárdai tizenhatos vonalánál nem tudtak tisztázni a védők, az egyik újpesti fejjel megtolta a labdát, s Novotny jó 15 méterről rálőtte. Nem is ez volt igazán helyzet, hanem ami utána jött. A kapusról kipattanó labdát Rácz a kapu jobb oldala felé rúgta, már páran bent látták, de kapufa lett, s onnan kifelé pattant.

Az ellentámadásnál Gosztonyi némi labdavezetés után messziről a kapusba rúgta, passzolni kellett volna.

Az újpesti helyzet megfogta a Kisvárdát, így a szünetig már nem történt érdemleges. Maradt a félidőben a 0-0.