SPORT
Labdarúgás
„Valami van a levegőben”
Dajka László vezetőedző úgy véli, csak magában bízhat a csapat.

Hosszúra nyúlik a hét. Az utolsó bajnoki mérkőzésünket kivételesen nem szombaton, hanem vasárnap kell lejátszanunk (a budapesti női Bajnokok Ligája-döntő miatt nem rendeznek NB-s mérkőzéseket szombaton Magyarországon), így aztán egy nappal tovább feszülnek az idegek. Kell-e mondani, nem más a tét, mint a bennmaradás kiharcolása. Erre többféle opció létezik, de a legtisztább az, ha csapatunk megnyeri a vasárnap 17 órakor kezdődő Mezőkövesd elleni mérkőzést.

„Nem kicsi a feszültség, de ez teljesen normális – vett magára egy kényszeredett mosolyt Dajka László, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Ugyanakkor a feszültség mellett azért jókedvet is tapasztaltunk az edzéseken. Lehet érezni a társaságon, hogy valami van a levegőben! Úgy vittük végig ezt a hetet, hogy teljes komolysággal készültünk a mérkőzésre, ami mellett vidámságot is csempésztünk az edzésekre. Ezzel megpróbáltuk egy kicsit levenni a terhet a játékosokról, de azt senki ne mondja, hogy nincs teher. Mert van, ez kétségtelen, de reméljük, hogy ez nem látszódik majd a játékunkon.”

Ha nyerünk, akkor nem kell izgulni, de alakulhat úgy a meccs egy-egy periódusa, hogy esetleg figyelni kell a másik két rivális eredményét.

„Természetesen a másik két meccs eredménye is érdekes a számunkra – ismerte el Dajka László. – Ha a huszadik percben vezetnénk három nullra, akkor talán nem… Biztos vagyok benne, hogy a bennünket érintő mérkőzéseken szoros eredmények születnek. Mi elsősorban a saját játékunkra figyelünk, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést, mert akkor nem kell másfelé kacsingatni, de az sem mindegy, hogy mit játszanak a riválisaink. De összességében csak magunkban bízunk!”

Talán nem véletlenül mondta félig viccesen azt Dajka László, hogy mi lenne, ha már 3–0-ra vezetnénk. Merthogy októberben itthon az 1–0, februárban idegenben a 2–0 sem volt elég a győzelemhez a Kövesd ellen. Ha lesz előny, most mindenképpen meg kell tudni őrizni!

„Korábban is mondtam már, hogy nem látok ebben tendenciát, ilyenkor a szerencsefaktornak vagy éppen a véletleneknek is van szerepük – így Dajka László. – El kell ismerni, az utóbbi időszakban hazai pályán nem úgy ment a csapatnak, ahogy szerettük volna, de éppen eljött annak az ideje, hogy itthon is nyerjünk. Úgyhogy erre készülünk!

Azt pedig mindannyian tudjuk, hogy mit jelentene…

kisvardafc,hu