KULTÚRA
Nyelvünk kincsei
#Magyar Nyelvőr Díj
#Dr. Hódi Éva
#pedagógus
#Vajdaság
Vajdasági pedagógus a magyar nyelv szolgálatában
Dr. ​Hódi Éva pedagógus egyetemi szerelem nyomán került a Vajdaságba, Hódi Sándor pszichológus feleségeként. Adán a Szarvas Gábor könyvtár munkatársa. A magyar nyelv megőrzése és oktatása érdekében végzett áldozatos tevékenységéért 2018-ban Magyar Nyelvőr Díjban részesült.

Dr. Hódi Éva Szerbiában, Adán él. Az adai középiskolában tanított, majd a Szarvas Gábor Könyvtár vezetője, később igazgatója volt. A Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület elnökeként fáradhatatlanul máig szervezi - minden októberben - a Szarvas Gábor nyelvművelő napokat. A Szarvas-napok fő programja a vajdasági általános és középiskolások nyelvi vetélkedője.

A rendezvénysorozat 1970-ben indult, még a kilencvenes évek háborús viszonyai között is megtartották. Bárczi Gézától kezdve Lőrincze Lajoson át sok magyarországi nyelvész látogatott el Adára. A legszorgalmasabb kapcsolattartó Szűts László volt.

A Magyar Nyelvőr Alapítvány rendezvényét támogatta a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., az OTP Bank Nyrt. és magánszemélyek.