KÉK FÉNY
#vádemelés
#Tiszabercel
#bűncselekmény
#Hollandia
#pénzmosás
Vádemelés a tiszaberceli pénzmosók ellen
Üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a tiszaberceli nőt és sógorát, akik a nő férje által prostituáltak futtatásával és kizsákmányolásával Hollandiában összegyűjtött pénzt maguknak szerezték meg - írja közleményében dr. Szilágyi László.

A nő két év alatt több mint 8 millió forintot, a férfi testvére pedig több mint 2,5 millió forintot szerzett így meg, tudván azt, hogy ez a pénz a nő férje által Hollandiában elkövetett bűncselekményből származik.

A bűncselekmények felderítésére a holland és a magyar ügyészi szervek közös nyomozócsoportot állítottak fel, melynek munkája eredményeként a lányokat futtató férfit Magyarországon fogták el, majd a magyar hatóságok átadták Hollandiának, ahol megtörténik vele szemben a vádemelés. A közös nyomozócsoport munkájában nyomozó szervként a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala vett részt, jelentősen segítve a nyomozás eredményes befejezését - áll a közleményben.

Az ügyész a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre a vádlottakat és tiltsa el őket a közügyektől, továbbá rendeljen el velünk szemben vagyonelkobzást a bűncselekményből származó teljes vagyonra.

A kép illusztráció