18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#prostitúció
#újságíró
Vádat emeltek a volt televízióssal szemben, aki bordélyházakat üzemeltetett
​A középkorú férfi Nyíregyházán legalább kettő, ezen túlmenően az ország területén, így Budapesten, Zalaegerszegen, Esztergomban, Tatabányán, Miskolcon, Veszprémben, Cegléden, Szolnokon és Székesfehérváron további 11 lakóingatlant vett bérbe azért, hogy ott jellemzően nők prostitúciós tevékenységet folytassanak. A bérbeadóktól a gyanúsított eltitkolta a lakásbérlet valódi okát, őket különböző történetek előadásával megtévesztette.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki több, mint egy éven keresztül országszerte bérelt ki lakásokat azért, hogy azokat prostituáltaknak adja ki napi használatra.

A vádirat szerint a középkorú férfi 2021-től Budapesten és vidéki nagyvárosokban több lakóingatlant vett bérbe azért, hogy ott nők prostitúciós tevékenységet folytassanak. A bérbeadókat a férfi esetenként női bűntársai segítségével megtévesztette, eltitkolva előlük a lakóingatlanokban folytatandó prostitúciós munkát.

A lakások kibérlését követően a férfi azokat széffel és kamerával szerelte fel, bűntársa pedig internet előfizetést kötött, ugyanis a prostituáltaknak a napi bérleti díjakat, az ingatlanokban elhelyezett, kizárólag a férfi által nyitható széfekbe kellett bedobniuk úgy, hogy közben élőképes videokapcsolatban voltak I. rendű vádlottal, vagy megbízottjával.

A lakás napi bérleti díja függött azok elhelyezkedésétől, nagyságától, színvonalától, így az ország különböző részein 12.000-15.000,-Ft napi bérleti díjat kellett azokért a szexmunkásoknak fizetni.Ezen illegális tevékenységével I. rendű vádlott 2021 augusztusától 2023 januárjáig több mint 37 millió forint bevételre tett szert, melynek elvonását kéri az ügyészség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádiratában a férfit 18 rendbeli bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettével, valamint kábítószer birtoklás vétségével vádolja. Vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, míg női bűntársai felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre számíthatnak.