KÉK FÉNY
Vádat emeltek a papi tömeges gázoló ellen
Hét, az út mellett árkot építő munkást gázolt el egy gyorshajtó. Három sértett maradandó fogyatékossággal gyógyult. A beleset Papon történt, 2019 nyarán.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott tudta, hogy Pap községben az út melletti betonárkot építik, mert járt arra korábban. A munkálatokat tábla és bóják is jelezték, ráadásul a munkások láthatósági mellényt viseltek.

A vádlott az elmúlt év március 20-án, kora délután gépkocsijával közlekedett az említett útszakaszon, mellette ült az élettársa is. A megengedett sebesség lakott területen 50 km/h, amit a vádlott túllépett, a szakértő szerint legalább 68 km/h sebességgel haladt. Emiatt egy jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát a kocsi felett, előbb a jobb oldali padkára hajtott, majd az autója keresztbe fordult, és átcsúszott a bal oldalra, ahol a munkások dolgoztak. Hét munkást tarolt le a gépkocsijával, akik súlyos sérüléseket szenvedtek, egyikőjük életveszélyes állapotba is került. Három sértett maradandó fogyatékossággal gyógyult, ami elsősorban azt jelenti, hogy életük végéig sántítani fognak. A vádlott és utasa megúszta 8 napon belül gyógyuló sérüléssel.

Az ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a férfit, akivel szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabását indítványozta, a közúti járművezetéstől eltiltással együtt. Ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tenne, az ügyészség szerint egy év két hónap fogházbüntetést kellene kiszabni vele szemben.

- FrissMédia -