KÉK FÉNY
Vádat emeltek a haragosát elgázoló kisvárdai férfi ellen
Emberölés bűntettének kísérletével vádolja az ügyészség azt a 22 éves férfit, aki autójával elütötte haragosát.

A vádirat lényege szerint a vádlott régóta ismerőse egy kisvárdai nőnek, aki viszont tavaly év elején élettársi kapcsolatot létesített a sértettel. A vádlott ezt nem nézte jó szemmel, interneten többször írt a nőnek, találkozókra hívta. A vádlott közeledését nem vette jó néven a nő, aki próbálta megbeszélni a konfliktust, de nem járt sikerrel.

Tavaly március 23-án este a vádlott és a sértett megint interneten beszélgettek és elhatározták, hogy másnap délután 1-kor találkoznak a kisvárdai várnál, ahol a vitájukat „lebokszolják”. A megbeszélt időpont előtt a sértett gyalog indult a helyszínre, amit tudatott a vádlottal is, aki viszont gépkocsival tartott oda. Ahogy a vádlott meglátta az út szélén sétáló sértettet, autójával 60-65 km/h sebességre gyorsított, majd a kormányt eltekerve megpróbálta elütni a nőt. A sértett a gépkocsi hangjára felfigyelt, megfordult, el is ugrott a jármű elől, de ennek ellenére az elérte a bal lábát. Élete a véletlenen múlott, a vádlott szándéka arra irányult, hogy megölje őt.


A gázolás után a vádlott a helyszínen maradt, de nem nyújtott segítséget a sértettnek, hanem azt kiabálta neki: mondtam, hogy úgy is meghalsz! A sértett sérülései nyolc napon belül gyógyultak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség emberölés kísérletével vádolja a férfit, és azt indítványozta, hogy amennyiben beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását, akkor a bíróság öt év börtönbüntetésre ítélje, öt évre tiltsa el a közügyektől, illetve a járművezetéstől is.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

- FrissMédia -