NAGYVILÁG
#V4 találkozó
#Merkel
V4 csúcstalálkozó, Merkel is ott lesz
Csúcstalálkozót tartanak a visegrádi országok (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) kormányfői a német kancellár, Angela Merkel részvételével a pozsonyi várban csütörtökön.

A találkozó a vendéglátó Peter Pellegrini szlovák kormányfő és Angela Merkel kétoldalú tárgyalásával kezdődik tizenegy órakor. Pellegrini és Merkel tárgyalásán országaik kétoldalú kapcsolatai, valamint az Európai Unió időszerű kérdései kerülnek terítékre. A két politikus ezt követően közös sajtóbejelentést tesz.

A visegrádi kormányfők - a német kancellár részvételével tartandó - kibővített találkozója délben kezdődik. A csúcs fő témái az Európai Unió 2021-2027 közötti évekre szóló keretköltségvetése, az idei európai parlamenti választások, az EU jövője, valamint a 30 évvel ezelőtti európai társadalmi változások lesznek.

A másfél órásra tervezett találkozó után, fél kettőtől a résztvevők közös nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak a helyszínen. Ezt követően a V4-országok miniszterelnökei külön egyeztetést is folytatnak egymással.