KULTÚRA
Fesztivál
Utcazenészek felbukkanása várható Nyíregyházán - Kezdők jelentkezését is várják
Spontán utcai hangulat indította útjára a Made in Nyíregyháza elnevezésű akusztikus koncertsorozatot, mely június 14-én az ötletadó blues gitáros, Pila és Tünde voice&guitar stílusú koncertjével veszi majd kezdetét.

A szervezők a megye karakteres blues gitárosának, Paulon Levente Lászlónak azon egyik pillanatát kapták el, és szeretnék viszontlátni a megyeszékhely belvárosában, amikor egy zenész azért pendíti meg húrjait, mert mondanivalója van.

A szervezők szavaival élve, "erre sokan képesek ebben a városban, ennek pedig érdemes hangot adni."

A főszervező, Alkossunk Várost Alapítvány számára nem új keletű a kezdeményezés, hiszen egy márciusi jubileumi koncert, a Prémvadászok10 támogatója is volt. a Mostani kezdeményezéshez a nyíregyházi Like Cafe is csatlakozott támogatóként.

Stuttgart, Prága, Gratz után Nyíregyháza

Nem keveset vállal a zenész, aki szinte hangosítás nélkül, önmagát háttérben tartva, csak pusztán a zenéért, spontán kiáll az utcán zenélni, de a minőségi produkció mindig megfogja a közönséget.

A szervezők azt mondják, hogy éppen ezért van esélye, hogy az improvizatív zenei megnyilatkozások is végre figyelmet kaphatnak. Az utcai zenélés igazi lényege - vélekedik az alapítvány vezetője - "abban áll, amit a zenében az adott formáció közvetíteni akar, az a hangulat, amit ott és akkor megismételhetetlenül megteremt"

Éppen ezért slágerek, nóták kérése a zenészektől szigorúan tilos

A rendezvénysorozat a városban működő, és nyíregyházi kötődésű zenekarokra bízza a péntek estéket, s nyitott arra is, hogy a figyelemre érdemes fiatal zenészeszeket is maga mellé engedje.

A koncertekről részletes, képes tudósításokat, kritikákat olvashat majd portálunkon.

A kezdők jelentkezésének részleteit az Alkossunk Várost Alapítvány Facebook oldalán lehet megismerni.

- FrssMédia -