Tudomány és Technika
Űrkolóniák - Bezos szerint ez a jövő
Az Amazon atyja, a világ leggazdagabb embere nagyot álmodott és felvázolta vízióját a Földön túli életről - egykori professzora nézetei alapján.

A jövőben az emberek mesterséges élőhelyeket hozhatnak létre a Földhöz közel, ahol önfenntartásra rendezkedhetnek be. Városokat népesítenek be, földeket művelnek, lesznek nemzeti parkjaik, akárcsak a Földön, ahonnan és ahová rendszeresen visszautaznak majd. Nagyjából ezt a víziót vázolta fel Jeff Bezos egy washingtoni konferencián.


A sci-fi-be illő elképzelést Bezos egykori professzora, a Princeton oktatója, Gerard O'Neill ihlette és leginkább az Interstellar nevű filmet idézték a tervek. Bezos szerint azonban reális, hogy a távoli jövőben több milliárd ember lakhelyéül szolgálhat majd a Naprendszer.

A zártkörű rendezvényen, május 9-én bemutatták az Amazon-vezérBlue Origin nevű, űrkutatással és fejlesztéssel foglalkozó cégének első holdhajóját is, a Blue Moon-t, mely 2024-ben indulhat el első Holdra szállására. A fejlesztést 3 éve végzik az űrjárművön és a cél az, hogy a nagy mennyiségű energiát biztosító üzemanyagcella segítségével hosszú távú küldetéseket végezhessenek és nagyobb rakományokat szállíthassanak majd.

- FrissMédia -