KULTÚRA
Programok
Ünnepeljünk együtt, itthon, Kisvárdán!
Ezzel a mottóval szervez programokat augusztus 20-ra a KÖZ-ÉRT Egyesület, Kisvárda Város Önkormányzatával és a Kisvárdai Várszínház és Művelődési Házzal karöltve. Gyermek- és családi programokkal, gasztronómiával, városi ünnepséggel és sok-sok meglepetéssel várják a város lakóit és vendégeit.

A programot délelőtt 10-kor nyitják meg ünnepélyesen a Flórián téren, majd 10:15-kor kihirdetik a Virágos Kisvárdáért környezetszépítő verseny eredményét.

Fél órával később kezdődik a Van Esély Közhasznú Egyesület főszervezésével a hagyományőrző népművészeti csoportok találkozója melynek fővédnöke dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, védnöke Leleszi Tibor polgármester.

11.30-kor Kocsis Janka élő zenés műsorát láthatjuk, délután 1-kor pedig a főzőverseny eredményhirdetése kerül sorra.

Este 7-kor a főtéri színpadon kezdődik a városi ünnepség a Pro Urbe és a Kisvárda Szolgálatáért városi kitüntetések átadásával, majd az ökumenikus egyházi szertartás alatt megáldják, megszentelik az új kenyeret. Rossz idő esetén ezt a rendezvényt beviszik a Kisvárdai Várszínház és Művelődési Ház színháztermébe.

Közben egésznapos kísérőprogramok is lesznek, köztük ExaTrun akadálypálya, ugrálóvár, póni lovaglás, lufi-vásár, arcfestés, városnéző kisvonat.

Az egész napos, ingyenes programsorozatot a DoktoRock Színtársulat előadása zárja.

- FrissMédia -