AKTUÁLIS
Újra megválasztották az év önkénteseit Szabolcs megyében
A jelöltek közül egy független szakmai zsűri választott ki három nyertest, akik emlékplakettet és ajándékutalványt kaptak.

A Hierotheosz Egyesület által működtetett Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház az Önkéntesek világnapja alkalmából pályázatot hirdetett "AZ ÉV SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI ÖNKÉNTESE” címmel a megyében önkéntes tevékenységet végzők elismerésére. A jelöltek közül egy független szakmai zsűri választott ki három nyertest, akik emlékplakettet és ajándékutalványt kaptak.

A díjazottak idén: Gönczőné-Kovács Éva, Páll-Szőke Ágnes és Szabó András voltak. Közülük Gönczőné-Kovács Éva gyógypedagógussal beszélgettünk az önkéntességről.

- Gratulálunk az elismeréshez! Hogyan és mikor kezdett el önkéntességgel foglalkozni?

- Hivatásomat tekintve gyógypedagógus vagyok, az önkéntesség valószínűleg a segítő szakmából fakadóan kezdődött el az életemben. 13 éve dolgozom ezen a területen és az évek során beigazolódott, hogy a gyermekek, fiatal felnőttek intézményi fejlesztése, oktatása mellett foglalkoznunk kell családjaikkal is, ezáltal ugyanis elősegíthetjük a munkaerőpiaci esélyeik növekedését. Illetve tennünk kell a társadalom befogadóbb szemléletének kialakításáért.

- Kikkel működnek együtt és melyik területet választották az önkéntes tevékenységhez?

- Rendkívül jó az együttműködésünk a Család Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársaival, és ezen a területen több közös projektben segítettük egymás munkáját. Kollégáimmal és az Élményekkel teli Nyírbátorért Család-Barát Egyesület tagjaival együtt közösen végezzük ezt a nemes feladatot, igyekszünk megtalálni a lehetőségeket, hogy az egyének megsegítésén túl egy segítőkészközösséget alakítsunk ki. Élmények biztosításával igyekszünk elősegíteni a pszichés-mentális-fizikai egészség kialakítását és megtartását.

- Milyen érzés volt megkapni a díjat?

A 'Szabolcs Szatmár Bereg Megyei az év önkéntese' díj rendkívüli elismerés, nagyon meglepett, és nagy megtiszteltetés számomra.