KÉK FÉNY
#vádlott
#konyhakés
#letartóztatás
#Nyíregyházi Törvényszék
#előzetes
Újra előzetesben a doktor
A Nyíregyházi Törvényszék 2018. május 28-án ismét elrendelte dr. K. Gy. vádlott előzetes letartóztatását az előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban - tájékoztatta portálunkat dr. Toma Attila.

A szóvivő elmondta, hogy a vádirat szerint a vádlott 2015. február 25-én élettársával, a sértettel együtt a vádlott édesanyjához utazott autóval, ahol megkérte az édesanyját, hogy menjen el otthonról, így az épületben csak ő és a sértett tartózkodott. A vádlott ottlétük alatt egy konyhakést vett magához, amivel a sértett torka irányába szúrt, aki védekezés közben ráfogott a kés pengéjére. Dulakodás közben a vádlott megkísérelte a sértett nyakának elvágását, azonban a sértett mindkét kezével fogta a vádlott kezét, ellenállt. A vádlott ezt követően egy balta tompa végével a vérző sértett fejére ütött. A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Mint írtuk korábban, a törvényszék 2018. március 20-án megszüntette a vádlott előzetes letartóztatását, mivel dr. K. Gy. képviselő-jelöltként indult az országgyűlési választáson, és az eljárás a vádlott mentelmi joga miatt nem volt folytatható vele szemben.

A választások után a büntetőeljárás újraindult, és a mai tárgyaláson döntés született a korábban alkalmazott kényszerintézkedésről. A bíróság egyaránt megalapozottnak látta a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsításának, illetve a bűnismétlés fennállásának veszélyét is, ezért ismét elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását az elsőfokú eljárás befejezéséig.

Az előzetes letartóztatást a tárgyalóteremben foganatba vették.

A végzés nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.