KULTÚRA
Nyelvünk kincsei
Újból megmérkőznek magyar nyelvből a székelyudvarhelyi középiskolások
Már harmadszor rendez Magyar Nyelvőr napot az azonos nevű budapesti székhelyű alapítvány csütörtökön Székelyudvarhelyen.

A Tamási Áron Gimnázium 7. évfolyamának diákjai mérik össze tudásukat a magyar nyelv szabályairól és finomságairól tréfás és komoly feladatok teljesítésével. A Magyar Nyelvőr Alapítvány képviseletében dr. Keszi István vezeti a vetélkedőt, de segítségére lesz ebben a Középsuli internetes filmsorozat egyik főszereplője, Garai Bendegúz is. Ők ketten könyvadományt is átadnak az iskolának, félezer könyvet visznek magukkal ezúttal is Székelyudvarhelyre.

Dr. Keszi István beszél majd a Magyar Nyelvőr Alapítvány céljairól is a gyerekeknek. Arról, hogy alapvetően három területre koncentrálnak az 1872-ben alapított Magyar Nyelvőr folyóirat szellemiségének megfelelően. Amellett, hogy könyvadományokat gyűjtenek és visznek, illetve olyan rendezvényeket és kiadványokat támogatnak, melyek a magyar nyelv ápolását és megőrzését hivatottak szolgálni, évről évre átadják a Magyar Nyelvőr díjat is a Parlamentben. Ezt azok kapják, akik a legtöbbet tették a magyar nyelv ápolásáért a határokon innen és túl. Ez a legjelentősebb ilyen szakmai díj ma Magyarországon.

- FrissMédia -

Képünk a tavalyi vetélkedőn készült / FrissMédia archívum