NAGYVILÁG
Belföld
Újabb nemzeti konzultáció indulhat
Tisztább képet kaphat a kormány az újabb, az Európai Unió által Oroszországgal szemben alkalmazott szankciók ügyében indítandó nemzeti konzultációnak köszönhetően - hangoztatta a KDNP parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a kormánypártok együttes, Balatonalmádiban tartott frakcióülése utáni sajtótájékoztatón.

Simicskó István Európában egyedülállónak nevezte azt, hogy amikor nemzeti sorskérdésben kell dönteni, megkérdezik az embereket. "Mindannyian látjuk, hogy a nemzetközi helyzet milyen mértékben fokozódik és alakul negatív irányba" - fogalmazott, hozzátéve: minden miniszter arról beszélt, hogy milyen nehézségeket okoznak a szankciók.

Az előző napi külön KDNP-frakcióülésről szólva megerősítette, hogy Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter átült hozzájuk. Mint mondta, frakciójuk még erősebbé vált, stabilan a második legerősebb képviselőcsoport a Fidesz mögött. Simicskó István a Fidesszel való együttműködést hatékonynak értékelte, jelezve, továbbra is támogatni kívánják a kormány munkáját.

- MTI -