KÉK FÉNY
Újabb gyanúsítás: kifosztotta a mándoki lányt a gyilkosa
Egy éve rázta meg a megye közvéleményét egy nyíregyházi késelés, amikor is egy bolti eladónőt életveszélyesen megszúrt egy ötvenes éveiben járó mátészalkai férfi. Rá három napra a férfihez köthető gépkocsi csomagtartójában egy mándoki lány holtestét is megtalálták.

Az azóta eltelt idő alatt a férfi előzetes letartóztatásban van, több bűncselekmény elkövetésének gyanújával is nyomoznak ellene. A Nyíregyházi Törvényszék nyomozási bírája ma hozott döntést az előzetes fenntartásáról.

Igen vegyes bűnlajstrom

Az egyébként nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfi hamis rendszámtáblával ment tankolni - ezért a tettéért már a hatóság pénzbüntetést is kiszabott. Ezen felül a mátészalkai férfi ellen volt munkáltatója, egy győrteleki intézmény vezetője tett feljelentést sikkasztás bűncselekmény gyanúja miatt. Ebben az esetben az a gyanú, hogy az intézménytől több millió forintot sikkasztott el a mátészalkai férfi munkaköréből kifolyólag.

Mint írtuk, a nyomozás augusztusban a végéhez közeledett, de újabb adatok alapján a nyomozóhatóság szükségesnek látta újabb nyomozati cselekmények végrehajtását. Ezek eredményeként november 15-én a nyomozóhatóság közölte a gyanúsítottal, hogy megalapozottan gyanúsítható lőfegyverrel visszaélés és kifosztás bűntettével is.

A gyanúsított a lőfegyverrel visszaélés elkövetését elismerte, viszont a kifosztás bűntettének elkövetését tagadja, panasszal is élt a gyanúsítás ellen. Panaszát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség elutasította.

A nyomozási bíró ma a gyanúsított előzetes letartóztatást 2020. január 26-ig meghosszabbította.

- FrissMédia -