KULTÚRA
Fesztivál
#Panyola
#díj
#PanyolaFeszt
#2019
Újabb díj Panyolának
Panyola újabb elismerést vett át 2020. március 5-én Budapesten, a Magyar Népművelők Egyesületének (MNE) országos plakátpályázatán. A rendezvény a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat tevékenységét népszerűsítette. A szakmai zsűri különdíját a PanyolaFeszt 2019-es munkája nyerte el.

A Magyar Fesztivál Szövetség által is minősített PanyolaFeszt, immáron 15 éve hívja az érdeklődőket Panyolára. Az esemény megannyi kulturális programot, kiváló zenei csemegét és számtalan helyi értéket kínál az érdeklődőknek. A siker titka, hogy a családias fesztivál folyamatosan megújul, minőségi és egyedi programot kínál a látogatóinak.

„Mindig öröm visszajelzést kapni a munkámról. Ha csak egy ismerős, egy fesztiválozó jegyzi meg, hogy „menő” a plakát az is jólesik."

A PanyolaFeszt plakátjainak és pólóinak már kultusza van a fesztiválozók körében. Mégis egy szakmai elismerés teszi fel a pontot az i-re, hiszen kicsit túlmutat az érzelmi tölteten, elfogultságon. Az elmúlt év első helyezése után, most a Nemzeti Kulturális Alap különdíját ítélte nekünk a szakmai zsűri. A Magyar Népművelők Egyesületének elismerése olyan minősítés, ami lendületet ad az újabb és újabb tervekhez - árulta el Fekete Éva, a PanyolaFeszt arculattervező grafikusa.

„A több éve tartó figyelem annak is köszönhető, hogy minden alkalommal egyedi, egységes arculat jelenik meg. Nagyon boldogok vagyunk, hogy idén is elismerték a fesztiválunkat és képviselhettük megyénket is a megmérettetésen" - jegyezte meg Muhari Zoltán, Panyola polgármestere.

Egy jó plakát készítéséhez már nemcsak technikai tudásra, de jó adag kreativitásra is szükség van. Egyre nagyobb szerepe van az erősödő „vizuális zajban” plakátjainknak. Fontos, hogy megszólítsák a potenciális érdeklődőket. Az információ közlése mellett, a másik lényeges dolog, hogy ösztönözzék a vendégeket arra, vegyenek részt az eseményeken - olvashatjuk a pályázat felhívásában. A legjobbnak ítélt plakátok a Kultúrházak éjjel-nappal internetes felületén is megjelennek majd.