KÖZÉRDEKŰ
Pályázatok
Újabb 300 millió forintra pályázhatnak a kis és közepes sportegyesületek
Újabb 300 millió forintra pályázhatnak a kis és közepes sportegyesületek a HISZEK Benned! sportprogram második alprogramjának legújabb, hatodik ütemében - jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón.

Szabó Tünde elmondta, hogy a nagyon népszerű, 2016 óta működő Helyi Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek közötti - rövidítve HISZEK - Benned! program általános célja - az ország népegészségügyi mutatóinak javítása érdekében - a szabadidős sportolók körének bővítése, az egészséges életmódra nevelés, valamint minél több fiatal bevonása az utánpótlássportba és a tehetséggondozásba.

A sportért felelős államtitkár emlékeztetett arra, hogy a pandémiás időszak hatással volt a sportolói létszámra. A sportszervezetek megérezhették a negatív hatásokat, ezért fontos támogatni az egyesületeket abban, hogy megtarthassák a sportolóikat, illetve hogy a lakosság minél nagyobb részét vonják be a sportolásba, ezáltal minél szélesebb sportolói kör alakuljon ki - mondta.

Hozzátette: a második alprogram hatodik ütemében most az utánpótlás-neveléshez kapcsolódó sportszakmai feladatok ellátására lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni, minimum 500 ezer, maximum 4 millió forint értékben. A pénz sportági toborzó események szervezésére, sporteszközök vásárlásra, létesítmény-használatra, a szakemberek bérére és személyi jellegű kiadásokra fordítható.

Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke az állami és a civil szereplők együttműködésében kiváló példának nevezte a sportállamtitkársággal kialakított kapcsolatukat. Emlékeztetett rá, hogy a második alprogram első öt ütemében 1334 támogatói szerződést kötöttek és már összesen 950 millió forintnyi támogatáshoz jutottak az egyesületek. Tájékoztatása szerint a legutóbbi ütemben a 900 pályázóból 420 sportszervezet kapott pénzt.

A SOSZ elnöke közölte, hogy most azok a kis és közepes sportszervezetek nyújthatnak be pályázatot június 30-ig, amelyek még nem részesültek a Kiemelt Sportágfejlesztési Program (KSF) nyújtotta, vagy a látvány csapatsportágakat érintő TAO-támogatásban. Ígérete szerint az egyesületek várhatóan szeptemberben kapják meg az összeget, amelyből az egész évben - januárig visszamenőleg - felmerült költségeiket számolhatják el.

A jelentkezéshez szükséges elektronikusan kitöltendő adatlapot és az egyéb részleteket a SOSZ honlapján találhatják meg az érdeklődők.

- MTI -