AKTUÁLIS
Új üzlete van Kisvárda egyik hungarikumának
Szlovákia és Magyarország nemzeti színű szalagjainak átvágásával, átadták a vásárlók részére a Várda Drink Zrt. felújított italkereskedését Kisvárdán.

Az Árpád utcán található mintaboltban a magyar szeszes ital piac egyik legnagyobb szereplője széles termékskálájával, mint a magyar pálinka piac egyik meghatározó gyártó cége várja leendő és meglévő vásárlóit.

A cég története 1922-ben kezdődött Kisvárdán, melyet Diner István alapított, vezetett és fejlesztett 1941-ig. A Kisvárdán működő gyárban szeszesital-gyártás folyik, az italgyártó és palackozó üzemekben, pálinkáikat pedig saját főzdéjükben, korszerű lepárlási technológiával állítják elő Vásárosnaményban.

„Az elmúlt két-három évben lázas munkával fejlesztettük termékeinket, úgy, hogy azok a lehető legpiacképesebbek legyenek, figyelembe véve, hogy hűen kövessék vállalatunk csaknem 100 éves kisvárdai hagyományait. Ma ezeknek a termékeknek, egy felújított boltot is tudunk nyújtani, hogy vásárlóink és fogyasztóink megérdemelt környezetben, a legautentikusabb úton vásárolhassák azokat.” - mondta a megújított italkereskedés épülete előtt Pál Tibor, a Várda Drink Zrt. ügyvezető igazgatója, majd Szlovákia magyarországi nagykövete, őexcellenciája Pavol Hamzik, dr. Seszták Miklós kormánybiztos, térségünk országgyűlési képviselője, illetve Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere társaságában elvágta a nemzeti színű szalagokat, ezáltal ünnepélyes átadva az üzletet.

„A Várda Drink Zrt. elmúlt 2-3 évében folyó fejlesztési munka eredményeképpen folyamatosan felújították gyártósoraikat, fejlesztették termékeiket, növelték forgalmukat és emelték alkalmazottaik számát. Mindemellett, a Várda-Drink célja a kulturált italfogyasztás és a pálinka különlegességének hirdetése. Ezekre mind-mind büszkék vagyunk és gratulálunk hozzá!” - ezekkel a szavakkal nyitotta meg az ünnepélyes épület-átadást követő Pálinka Gálavacsorát dr. Seszták Miklós.

A Várda Sport Hotel impozáns környezetében tartott esti szimpóziumon köszöntő beszédet mondott Leleszi Tibor, mint az est másik házigazdája: „Örömmel és büszkeséggel állok ma itt, hiszen ez az este a szlovák-magyar barátság, az egymás iránti kölcsönös megbecsülés és a siker jeléül is szolgál.

Egy sikertörténet, mely Kisvárda hírnevét öregbíti országszerte és a nagyvilágban egyaránt. Ahhoz, hogy az értékeket tovább örökítsünk hinni és küzdeni kell! Ahhoz, hogy a hagyományt és tradíciót megőrizzük tenni és küzdeni kell! A Várda Drink Zrt. már az elődök által elindulva, 1922-től kezdve hitt abban, hogy az amit teremt időtálló és kiváló minőséget képvisel! Köszönjük!” - mondta Kisvárda polgármestere.

A Pálinka Gálavacsora díszvendége Szlovákia magyarországi nagykövete, őexcellenciája Pavol Hamzik volt.

- Friss Média -

fotók: Szabó Sándor