AKTUÁLIS
Új óvoda és idősek bentlakásos otthona épül Kisvárdán
Az idősek és rászorulók elhelyezését biztosító speciális központ beruházása a tereprendezési munkákkal elkezdődött Kisvárdán – tudta meg portálunk a mai kisvárdai lakossági fórumon, ahol a város rendezési terve módosításának társadalmasítása zajlott. A módosításokat az indokolja, hogy több beruházás kivitelezési munkálata is elkezdődik Kisvárdán.

A mára meghirdetett lakossági fórumon az emberekkel is ismertették azokat a változtatásokat, melyek elengedhetetlenül szükségesek voltak a kezdődő beruházások lebonyolításához.

A város főépítésze, Marosán Andrea elmondta, hogy az egyik módosítás az idősek és rászorulók elhelyezését biztosító beruházás építési területét érinti. Itt a beavatkozásra azért van szükség, mert az ingatlanon előírt útszélesítés és kötelező zöldfelület kialakítása vált szükségessé. Ez a módosítás egyébként a későbbi bővítési, terjeszkedési lehetőséget is megteremti.

A másik módosítás egy másik beruházással kapcsolatos, ugyanis a Krucsay Márton – Váralja – Ostrom út által határolt területen óvoda építése kezdődik el hamarosan a Kisvárda Református Egyházközösség beruházásban.

Ezen kívül még szó esett - mint beavatkozási pontról -, kilenc helyrajzi számon lévő külterület övezeti átsorolásáról.

Maklári Balázs alpolgármester elmondta, hogy a kisvárdai városi fejlesztéseket megalapozó dokumentumok partnerségi egyeztetési eljárásának szabályairól szóló törvény hatálya kiterjed a lakosságra, a városban tevékenykedő civilszervezetekre, vállalkozásokra, egyházi közösségekre, melyek a rendelet alkalmazása során partnernek tekintendők. Ezen a fórumon a résztvevők megosztották észrevételeiket és kérdéseket is fel tudtak tenni.

A fórumon az érdeklődők megnézhették a rendezési terveket, azok leírásait. A résztvevők, amennyiben szükségesnek érezték, a város főépítészével személyesen is tudtak konzultálni.

A kisvárdai, 2,5 milliárdos állami támogatással épülő speciális elhelyezési központ tervezését követően az év elején kezdődtek meg a terület talajmunkálatai, mintegy nettó 190 millió forint ráfordításával, a Ke-Víz 21 Zrt. kivitelezésében.

- FrissMédia -