AKTUÁLIS
Új logisztikai központ Nyírbátorban
A Diehl Aviation tovább bővíti gyártási kapacitását aminek keretében ma ünnepélyes keretek között adták át az új logisztikai központot. A mintegy 3. 6 milliárd forintos beruházást a kormány 1. 4 milliárd forinttal támogatta. A Diehl Aviation Nyírbátorban és Debrecenben 650 dolgozót foglalkoztat.

Az új logisztikai csarnok 2.500 m2 alapterületű és 12 méter magas. Az építési munkálatok 2017. októberében kezdődtek és ez év júliusra már be is fejeződött.

Diehl Aviation 2011 óta folyamatosan bővíti a termelést Magyarországon. Eleinte a német telephely, Laupheim, beszállítójaként olyan kabinelemeket gyártottak mint a klíma csövek, ajtók és ajtókeretek, később pedig oldalfalakkal és izoláló csomagokkal bővült a termelés. A Nyírbátorban előállított termékeket az Airbus A320, A330, A350 és A380 típusú repülőgépeibe építik be.

A telephely kiépülése és a növekvő kapacitás lehetővé teszi a vállalatnak, hogy a jövőben szükség szerint szélesítse termékportfólióját - hangzott el az átadáson.

A Diehl Aviation a Diehl Stiftung & CO.KG részkonszernjeként a Diehl-csoport összes légiközlekedési tevékenységét összefogja. A légiiparban a Diehl Aviation, ahová a Diehl Aerospace (Thales-sel közös vállalatként) is tartozik, a repülőgép rendszerek és kabinmegoldások vezető rendszer szállítója.

A Diehl Aviation jelenleg több mint 5.400 embert foglalkoztat. Megrendelői közé tartoznak olyan vezető repülőgépgyártók, mint az Airbus (repülőgépek és helikopterek is ), Boeing, Bombardier és Embraer, továbbá légitársaságok és kereskedelmi, illetve üzleti repülőgépek üzemeltetői.

Az logisztikai csarnok átadásán a cég képviselői mellett jelen volt dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője, Seszták Oszkár, a Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Nyírbátor polgármestere, Máté Antal.