NAGYVILÁG
Belföld
#Diehl Aviation
#Debreceni Egyetem
#nyírbátori gyár
Új labort avattak Debrecenben - megyénk is profitál belőle
Újabb labort adtak át a Debreceni Egyetem műszaki karán. Ezúttal a Diehl Aviation Hungary gépészeti tervező laboratóriumát vehették birtokba a hallgatók. A nyírbátori gyárral is rendelkező, repülőgép-alkatrészeket tervező és gyártó vállalat évek óta szoros kapcsolatot ápol az egyetemmel. Az együttműködés célja, hogy a minél több gyakorlati ismerettel rendelkezzenek a gépészmérnök hallgatók. Az átadó ünnepségen jelen volt dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő is.

A legmodernebb, modellezésre és szimulációkra is alkalmas szoftvert is megismerhetik a hallgatók a Diehl gépészeti tervező laboratóriumában. A megálmodott repülőgép- alkatrészek, szerszámok valósággá is válhatnak a 3D-s nyomtatónak köszönhetően. Pintér Ákos, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese az átadáson azt mondta: már nemcsak az oktatás és a kutatás a feladatuk, hanem az innováció is. Ehhez pedig folyamatosan együtt kell működni az iparvállalatokkal.


Újabban az egyetemet az minősíti, hogy milyen vállalati kapcsolatai vannak, milyen vállalatokkal van stratégiai szerződése, milyen vállalatok támogatják a képzést. Hangsúlyoznám a partnerséget, tehát a vállalat nemcsak, hogy megrendelője az egyetemnek, hanem egyben segít is neki, szolgáltat is bizonyos dolgokat - mondta Pintér Ákos.


A repülőgép alkatrészeket tervező és gyártó Diehl Aviation Hungary Kft. debreceni mérnökközpontjának vezetője arról beszélt, hogy a repülőgépipar összes szereplőjét szeretnék kiszolgálni.

Mint írtuk korábban, a Diehl Aviation tovább bővíti gyártási kapacitását, aminek keretében 2018 októberében ünnepélyes keretek között adták át az új logisztikai központot. A mintegy 3. 6 milliárd forintos beruházást a kormány 1. 4 milliárd forinttal támogatta. A Diehl Aviation Nyírbátorban és Debrecenben 650 dolgozót foglalkoztat.