KÖZÉRDEKŰ
Pályázatok
Új eszközökkel gazdagodtak a demecseri tűzoltók
A Demecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület folyamatosan fejleszti eszköztárát, kihasználva a civil szervezetek számára kiírt pályázati forrásokat. Tegnap is részben pályázati forrásból sikerült beszereznie újabb mentőeszközöket, csaknem 7 millió forint értékben.

A civil szervezetek fejlesztésére kiírt Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében 2020-ban és 2021-ben 2-2 millió forint támogatást nyert el az egyesület, az összeget önerővel kiegészítve szerezték be az elsősorban műszaki mentésekhez használatos, akkumulátoros feszítő-vágó berendezést, kiegészítőkkel. A Lucas típusú eszközöket az egyesület képviseletének Nagy Zoltán, a NardoTech Kft. ügyvezető igazgatója adta át, ő tájékoztatta az egyesület képviseletét az eszközök paramétereiről. A most beszerzett feszítő 85 tonna feszítőerejű és 73 cm terpesztésre képes, míg a vágóolló 191 t/cm2 vágóerővel rendelkezik. A kiegészítőként beszerzett lánckészlet 65 tonna húzóerejű.

A pályázatból vásárolt eszközökön túl egy helyi vállalkozó jóvoltából beszerzett még az egyesület egy félautomata defibrillátort, közel 300 ezer forint értékben.

Fotó: Demecser ÖTE

- FrissMédia -