AKTUÁLIS
Új e-töltőállomást adtak át Kisvárdán
Kisvárdán a Diner István utcai parkolóban került beüzemelésre egy kétállásos e-töltőállomás, így a kisvárdaiak és a határon túliak immáron három köztéri elektromos töltőállomáson tölthetik agépkocsijaikat.

A fejlesztés egy határon átívelő programnak köszönhető, emit az Európai Unió vissza nem térítendő támogatással finanszíroz. A Kiút Térségfejlesztési Egyesületet 3 kistérségi társulás - ezen belül 31 önkormányzat 21 magánszemély több Kft. és Rt. - alapította meg 2000 év elején. Céljuk a Felső-Szabolcsi és a Rétközi régió gazdasági, közlekedési, idegenforgalmi, kulturális fejlődésének elősegítése, a térségi logisztika létrehozásának előmozdításával, a határmenti és nemzetközi együttműködési kapcsolatok erősítésével, a térség befektetői adottságait felhasználó lehetőségek feltárásával, és az ezzel kapcsolatos marketingmunka biztosításával - fogalmazott portálinknak Rákóczi András projektvezető.

A beruházás keretében, Vásárosnaményban a Szilva Fürdőnél, Nyírbátorban a Vár melletti parkolóban, Kisvárdán a városközpontban a Zsinagóga mellett, Sátoraljaújhelyen a Kalandpark bejáratánál, az önkormányzat tulajdonában lévő parkolóban adták át az e-töltőállomásokat.

Az ünnepélyes átadáson a határon túli partnereken kívül ott volt a város polgármestere, Leleszi Tibor is, aki a környezettudatos szemléletváltás fontosságára hívta fel figyelmet.