KÉK FÉNY
#gázolás
#Tuzsér
#vádemelés
Tuzséri gyalogosgázolás: megdöbbentő részletek és vádemelés
A Nyíregyházi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal az ukrán sofőrrel szemben, aki 2020 februárjában gázolt halálra egy tuzséri férfit, aki a 4. számú főúton akart átkelni.

A 27 éves ukrán sofőr 2020. február 24-én délelőtt a 4-es számú főúton közlekedett Kisvárda irányából Záhony felé kistehergépkocsijával a megengedett sebességgel, amikor Tuzsért elhagyva észlelte az út bal oldalán álló férfit, aki az úttesten gyalogosan, keresztbe elindult.

ITT találja helyszíni tudósításunkat.

Azóta kiderült, hogy közelebb haladva a vádlott látta, amint a sértett hirtelen elkezd futni. Kormányzással és fékezéssel próbálta elkerülni az ütközést, azonban a gyalogost szinte fékezés nélkül, közel 80 km/h sebességgel elütötte. A baleset következtében a férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A baleset azért következett be, mert a sofőr, bár észlelte a veszélyhelyzetet, azonban nem fékezett időben, nagyfokú cselekvési-észlelési késedelembe esett, pedig a balesetet el tudta volna kerülni.

Az ügyészség - a sértetti közrehatást is figyelembe véve - a vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre, járművezetéstől eltiltásra és a tetemes közel 350. 000 forintra rúgó bűnügyi költség megfizetésére kötelezésre tett indítvány vádiratában.