NAGYVILÁG
Belföld
Tűzoltólaktanya épül Fehérgyarmaton 677 millió forintból
Egy uniós projektnek köszönhetően 2020-ban modern, korszerű épületbe költözhet a fehérgyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség és a helyi tűzoltóság. A KEHOP programból megvalósuló beruházás mintegy 677 millió forintba kerül.

A katasztrófavédelmi ingatlanok elhelyezését és kialakítását megelőző elemzések azt mutatták, hogy az országban egyes területek mentő tűzvédelme új laktanya építésével, illetve a meglévő átépítésével erősíthető.

Fehérgyarmaton 2020-tól új, korszerű ingatlan szolgálja majd a térség biztonságát. Az érintett területen a katasztrófavédelem mátészalkai és fehérgyarmati tűzoltóegységei 67 település 48 ezer lakójának biztonságáról gondoskodnak. A beruházás végére a tűzoltóságnak és a kirendeltségnek helyet adó épület alkalmassá válik arra, hogy abban a hivatásos állomány, valamint a szükséges jármű- és eszközpark megfelelő elhelyezést kapjon.

Az épület az emeletráépítés révén több mint ezer négyzetméter alapterületű lesz, hozzáépül egy könnyűszerkezetes, kétszerállásos szertár, valamint egy tömlőszárító. A felújított épület földszintjén a katasztrófavédelmi kirendeltség irodái, az emeleten étkező, pihenő, öltöző és további irodák kapnak helyet, míg a tervezett könnyűszerkezetes épületben a tűzoltóság működéséhez szükséges helyiségek egy részét (raktár, műhely, bevetésiruha-tároló) alakítják ki.

A beruházás befejezésének tervezett határideje: 2020. március 31.

Fotó: FrissMédia/archívum