AKTUÁLIS
Tűzoltóautók Hollandiából Ukrajnába, szabolcsi közreműködéssel
Immáron harmadik alkalommal nyújt ilyen segítséget a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség. A hollandiai tűzoltók első adományaként 7 tűzoltóautót szállítottak Ukrajnába májusban, majd szeptember végén újabb adományként egy, míg november végén szintén egy tűzoltóautó adományozásában működtek közre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltók.

Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökének felkérésére koordinálja a tűzoltóautók adományozását a megyei szövetség, segítséget nyújtva a járművek hatósági ügyintézésben. Az adminisztratív tevékenységen túl logisztikai feladatokat is végeznek.

A májusi misszió alkalmával az adományozó holland delegációt meglepetésként a Debreceni Tűzoltó Kiképző Akadémia gyakorlópályájára is eljuttatta a szövetség, ahol a magyar tűzoltópályán magyar képzők által irányított szlovák tűzoltók gyakorlatát tekinthették meg a holland tűzoltók május 4-én, a tűzoltónapon.

Az ukrajnai Derceni Egyházi Önkéntes Tűzoltóság parancsnoka, Zsukovszky Miklós református esperes, lelkész, önkéntes tűzoltóparancsnok minden alkalommal kéri a megyei szövetség segítségét, hogy az adományok zökkenőmentesen, gördülékenyen jussanak el Ukrajnába, segítve ezzel az ottani tűzoltók munkáját. A Hollandiából érkező autók természetesen nem üresen jönnek, rendszerint egyéni védőfelszerelések és tűzoltó eszközök is vannak rajtuk. Ezen túlmenően a Magyar Tűzoltószövetség tagszervezeteivel karöltve több adománygyűjtést szervezett február óta, melyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség koordinált. Ezek az adományok a kisvárdai Kárpátalja Ház segítségével kerültek az ukrajnai helyszínekre, segítve a kárpátaljai magyarságot.

- FrissMédia -