SPORT
#Tündér Tour
#kerékpáros maraton
#ötpróba
Tündér Tour - kerékpáros maraton és olimpiai ötpróba volt Vásárosnaményban
Az országos olimpiai ötpróba sportprogramhoz csatlakozott Vásárosnamény Város Önkormányzata. A Tündér Tour – Felső-Tisza vidéki Kerékpáros Maratont szombaton tartották. Ez egyben az Olimpiai 5 Próba mozgalom országúti kerékpározás számában pontgyűjtő hely is volt, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Országúti Bajnokság is a kerékpározóknak.

Vásárosnamény kitűnő adottságokkal rendelkezik a kerékpáros turisták számára. Itt nincs fárasztó hegymenet és meredek lejtő, nincs autóforgalom, így a sík vidék biztonsággal és kényelmesen teljesíthető a kisgyermekes családoknak és a szépkorúaknak is egyaránt. A csaknem 200 km-es kerékpárútként is funkcionáló töltéskoronák megannyi kerékpáros szolgáltatást is kínálnak.

Ezek mind az aktív turisták komplex kiszolgálását teszik lehetővé. Nem véletlen, hogy Vásárosnamény már többször elnyerte a „Kerékpárosbarát Település” címet. A város az idén több országos jelentőségű kerékpáros programnak is otthont adott. Az országos vízi- és kerékpáros vándortábor egyik megállóhelye lett a gergelyiugornyai Bereg Szíve Üdülőközpont, ahová a szünidőben közel hétszáz diák érkezett az ország legkülönbözőbb pontjairól.

A versenyek három távon folytak, rövid- 26,6, a közép- 54,5 valamint hosszú 100 km távon. Az indulók több korcsoportban nevezhettek. Vásárosnamény Város Önkormányzata közösen szervezte a versenyt a Középkori Templomok Útja Egyesülettel és a Nyírségi Kerékpáros Sport Egyesülettel.

Nagy megyei kerékpáros összefogással komoly különdíjakat sikerült összegyűjteni: utazásokat, értékes vásárlási utalványokat, okos térképcsomagokat vihettek haza a nyertesek.

A rendezvény a szeptember 22-ig tartó vásárosnaményi Mobilitás Hét nyitórendezvénye volt.

- FrissMédia -