SPORT
#verseny
#Forma1
#Kínai Nagydíj
Tudnivalók a Kínai Nagydíj előtt
Kínában folytatódik a 2017-es Forma–1-es világbajnokság. A szezon második versenyhétvégéjének programja a holnapi sajtótájékoztatókkal veszi kezdetét, pénteken pedig a V6-os turbók is felbőgnek majd a pályán. Lássuk, mik a legfontosabb tudnivalók a hétvégével kapcsolatban!

Az FIA két előzési zónát jelölt ki Sanghajban, két érzékelési ponttal. Az első a 12-es kanyarnál lesz, magát a DRS-t pedig a 13-as és a 14-es kanyar előtt lehet aktiválni. A második érzékelési pont a 16-os kanyar előtt kap helyet, a DRS-t pedig a célegyenesben lehet működésbe hozni.

A versenybírák dolgát Mika Salo segít majd. A finn 1994 és 2002 között összesen 111 Forma-1-es nagydíjhétvégén vett részt a Lotus, a Tyrrell, az Arrows, a BAR, a Ferrari, a Sauber és a Toyota pilótaként. Legnagyobb sikereit 1999-ben érte el, amikor a sérült Michael Schumachert helyettesítette: hat futamon indult a Ferrarival és kétszer dobogóra állt. Miután elhagyta a Forma-1-et, a CART-ban valamint a különböző GT szériában próbálkozott. Napjainkban többek között a finn televízió szakkommentátoraként dolgozik. Legutóbb tavaly Brazíliában volt versenyzőbíró.

A hétvége hivatalos programja csütörtökön, a magyar idő szerint 9 órakor kezdődő versenyzői sajtótájékoztatóval veszi kezdetét. Az új formátumú esemény első szakaszában Nico Hülkenberg (Renault), Max Verstappen (Red Bull) és Sebastian Vettel (Ferrari) áll az újságírók rendelkezésére, a másodikban pedig Antonio Giovinazzi (Sauber), Kimi Raikkonen (Ferrari) és Carlos Sainz (Toro Rosso).

Pénteken a csapatok képviselői tartanak sajtótájékoztatót. Ezen Cyril Abiteboul (Renault), Robert Fernley (Force India), Monisha Kaltenborn (Sauber), Günther Steiner (Haas) és Franz Tost (Toro Rosso) vesz részt. A sajtótájékoztatót magyar idő szerint 10 órakor kezdődik.

Fontos adatok:

Pálya neve: Shanghai International Circuit

Körszám: 56

Pálya hossza: 5451 méter

Használható gumikeverékek: közepes (fehér), lágy (sárga), szuperlágy (piros)

DRS-zónák: 2

Körrekord: 1:32.238 (Michael Schumacher, Ferrari – 2004)



Kép: Boxutca


Forrás: m4sport.hu

-Friss Média-