NAGYVILÁG
Külföld
#hőség
#Japán
Tucatnyi emberrel végzett a hőhullám Japánban, 10 ezren kórházban
A szigetországban a heves esőzések után a hőség szedi áldozatait. Legfőképp az időseket érinti érzékenyen a magas hőmérséklet.

Japánban 12-en meghaltak, csaknem 10.000 ember pedig kórházba került a rendkívüli meleg miatt a kormány közleménye szerint. A szigetország középső területein a hőmérséklet a múlt hétvégén meghaladta a 35 Celsius fokot, de az időjárás-előrejelzések azt mutatják, hogy a 40 fok sem lesz ritka a nyáron. Szerdán Gifu prefektúrában két városban is 40 Celsius fok feletti hőmérsékletet mértek, ami utoljára 2013 augusztusában fordult elő. Eddig Oszaka tartja a rekordot a kórházi kezeléseket illetően: ott 752-en szorultak ellátásra a meleg miatt, míg Tokióban 704-en. A 65 év felettieket különösen súlyosan érinti a meleg, ők teszik ki a kórházba kerültek közel felét.

A japán meteorológiai szolgálat figyelmeztette az embereket, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket, igyanak megfelelő mennyiségű folyadékot, amíg tart a meleg. A múlt hét közepén a Prapirun tájfun és az azt követő heves esőzések szedték áldozataikat Japánban:akkor összesen 216 ember halálát okozta az ítéletidő.