SPORT
kézilabda
Történelmi sportsikert értek el a kisvárdai kézisek!
A Kisvárdai Kézilabda Club az Érd legyőzésével először jutott be a Magyar Kupában a Final Fourba.

Vagyis ott vannak a kézis lányaink a Magyar Kupa négyes döntőjében!

A mai döntő meccs eredménye: Érd-Kisvárda Master Good SE 25-34 (10-18)

A mérkőzést Érden játszották, zárt kapuk mögött. v.: Horváth, Marton.

Kisvárda. Pásztor – Udvardi 4, Habánková 7/1, Termány 3, Siska 3 Dombi L. 1, Bouti 2. Csere: Mátéfi, Leskóczi (kapusok), Zavaczki, Mészáros-Mihálffy 4, Szabó N. 6/2, Dombi K. 4, Bacenková. Edző: Bakó Botond. Kiállítások: 6, illetve 12 perc. Hétméteresek: 3/2, illetve 5/3.

"Bakó Botond szerint csapata csak tiszta fejjel írhat történelmet - olvashatjuk a klub oldalán. Nos, nagyon tiszták voltak azok a fejek vasárnap Érden a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Parádésan kezdte a találkozót élvonalbeli gárdánk, a hazaiak még szinte fel sem ocsúdtak, máris 0-5-öt mutatott az eredményjelző. Az érdiek mestere ki is kérte első idejét, azonban ez nem sokat változtatott a helyzeten. Feszesen védekeztünk, Pásztor Bettina pedig remekül hatástalanította az Érd kísérleteit, elől pedig szebbnél szebb támadásokat vezettünk, különösen átlövőink voltak eredményesek, de jó helyen volt a labda Bouti Fruzsinánál és Udvardi Lauránál is. A 20. perc környékén kissé alábbhagyott a lendületünk, ekkor Bakó Botond is magához rendelte övéit. A rövid pauzát követően Dombi Kata lerohanásból kétszer is eredményes volt, Termány Rita pörgetett lövése után pedig már héttel vezetettünk. Eközben a másik oldalon az utolsó tizenhárom percben csak Szabó Kitti tudta bevenni Pásztor Bettina kapuját büntetőből. A játékrész utolsó találatát a dudaszó pillanatában Mészáros-Mihálffy Adrienn szerezte.

Fordulás után biztos vezetésünk tudatában hosszú lefolyású támadásokat vezettünk és magabiztosan őriztük az első játékrészben kiharcolt előnyünket.. A hazaiknak volt még egy fellángolása, feljöttek hatra, ekkor Bakó Botond ismét jó ütembe szakította meg a játékot. A hajrára a két fiatal Dorota Bacenková és a kapus Leskóczi Boglárka is megmutathatta magát, utóbbi két ziccert is hárított, a végeredményt Termány Rita alakította ki volt csapata ellen. Ezzel a győzelemmel a Ferencváros és a Debrecen után harmadikként kvalifikáltuk magunkat a Magyar Kupa négyes döntőjére!"

Ehhez csak annyit tudunk hozzátenni, hogy szép volt! Hajrá lányok!

- FrissMédia -

Fotó: KKC