AKTUÁLIS
#TOP 100
TOP 100 - Eissmann Automotive az élen
Egy napilap rangsorolása szerint a megyénkben található vállalkozások közül az Eissmann Automotive Hungaria Kft. nyújtotta ebben az évben a legkiemelkedőbb teljesítményt. A Gazdasági-díjat a Kft. ügyvezetője, Böszörményi Attila vette át.

Az 1997-ben alapított cég anyavállalata a németországi Eissmann Automotive Deutschland GmbH. A céginformációs adatok alapján a nyíregyházi cég nettó árbevétele 2017-ben több mint 24 milliárd forint volt, amelyből 23 milliárd 500 millió forintot tett ki az export. A cég a 2017-es üzleti évben több mint kettő milliárd forint adózott nyereséget ért el. A foglalkoztatottak létszáma pedig 660 fő volt a lezárt üzleti évben.

A németországi székhelyű, évi több százmillió eurós forgalmat bonyolító Eissmann Group Automotive magyar leányvállalata 21 éve van jelen Nyíregyházán (ez volt az Eissmann-csoport első kelet-európai gyára). 2017-ben mintegy kétmilliárd forintos beruházás keretein belül bővíttette telephelyét az Eissmann Automotive Hungaria Kft. Nyíregyházán.

Böszörményi Attila 2017-ben, a beruházás megkezdésekor a Világgazdaságnak nyilatkozva elmondta, hogy a társaság 2016-ban vásárolta meg a beruházáshoz szükséges telket, amelyen a meglévő 16 ezer négyzetméteres gyártócsarnokhoz hasonló nagyságú üzemegységet építene fel. A beruházás első részében a mostani gyártóterület egyharmadával bővítenék a gyárat, a fejlesztés 2018-ban vagy 2019-ben kezdődhetne el – közölte az ügyvezető, hozzátéve, hogy az új beruházással kétszázzal több, mintegy 1100 munkavállaló dolgozhatna a Eissmann-nál.

A megyei lap 1999-óta rangsorolja megyénk vállalkozásait a TOP- 100 kiadványában.

Fotó: Kölcsey Televízió

- FrissMédia -